skip to Main Content

Відзначення Всесвітнього дня довкілля у закладах освіти Антонінської СТГ

Відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму Антонінської селищної ради (начальник відділу – Наталія КУЯН) видано наказ від 28.04.2021р. №59 «Про проведення Всесвітнього дня довкілля у закладах освіти Антонінської СТГ».

Закладами освіти було розроблено план заходів для реалізації «Екологічного модуля» проєкту «OlimpicLab». Згідно даного плану усі працівники педагогічний колектив, активісти дитячих громадських організації, учнівське самоврядування, учнівські колективи організували та провели прибирання територій закладів освіти і прилеглих територій, паркові місцевості, прибережні зони річок, ставків.

Було впорядковано, приведено до належного естетичного та санітарного стану спортивні майданчики. Висаджено багаторічні дерева та кущі, квіти. В процесі озеленення територій освітніх закладів брали участь усі учасники освітнього процесу.

У реалізації «Екологічного модуля» взяли участь 517  здобувачів освіти та 149 працівників закладів (педагоги та технічний персонал).

Найдієвішою формою у вихованні школярів є залучення їх до різноманітних масових заходів: конкурсів, змагань, операцій, акцій тощо. Так, у рамках реалізації «Екологічного модуля» проєкту «OlimpicLab» у закладах освіти Антонівської громади було проведено ряд заходів, спрямованих на збереження та покращення довкілля, як теоретичних, так і практичних: трудові акції «Турбота молоді тобі, Україно!» (Терешківський ліцей), вікторини «Цікава екологія» (9-11 класи), гра-вікторина «Дивосвіт природи» (5 клас), конкурс знавців природознавства (1-4 класи) (Федорівська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Проведено екологічне свято «Доля планети в наших руках» за участі 11 класу; свято зустрічі весни з 7 класом (Кременчуківський ліцей, Закриницька гімназія).

Вчителі трудового навчання, біології при допомозі і підтримці батьків взяли участь в операції «Пташиний будиночок». Найактивнішу участь взяли учні 8 класу, які виготовили 4 пташиних будиночків для наших пернатих друзів

Здобувачі освіти 1-4 класів та  5-7 класів взяли активну участь у конкурсі плакатів «Чисте довкілля – справа кожного» (Федорівська ЗОШ І-ІІІ ст., Корчівська ЗОШ І-ІІІ ст., Великоорлинська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Під час дистанційного навчання класними керівниками для учнів 5 – 11 класів у мережі ZOOM  було організовано та проведено онлайн урок «Безпечне довкілля» (Терешківський ліцей, Антонінський ліцей)

  Класними керівниками та класоводами усіх класів, відповідно до плану роботи,  були проведені виховні години на тему «Чисте довкілля» (Севрюківський ліцей).

Громадською дитячою організацією «Відродження» Антонінського ліцею було закуплено та висаджено на території географічного майданчика молоді берізки.

      Проведено зустріч лідерів учнівського самоврядування Антонінського ліцею з директором підприємства «Красилівліс» Оцалюком Миколою Петровичом, який розповів про необхідність берегти довкілля, рідну природи, висаджувати молоді дерева. Розповів про те, як правильно висаджувати саджанці дерев та як доглядати за молодими деревами. За його участі, а також селищного голови Оцалюка Анатолія Васильовича висаджено молоді саджанці дерев та кущів у «Сквері Потоцьких».

         Усі здобувачі освіти прийняли активну участь у заходах щодо реалізації «Екологічного модуля» проекту OlimpicLab.

Слід зазначити, що плани заходів з реалізації «Екологічного модуля» проекту Olimpic Lab» у закладах освіти були виконані.