skip to Main Content

Відзначення Всесвітнього дня довкілля у навчальних закладах управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради

До «Всесвітнього дня довкілля» проведено різноманітні заходи. Класними керівниками були проведені виховні години та години спілкування «Збережемо красу природи», «Чисте довкілля», «Жити в злагоді з природою», «Я не ображу рідної землі».

Вчителем біології Кам’янець-Подільської ЗОШ № 17 проведено конкурс знавців лікарських рослин для учнів 7-х класів, гру «Ланцюжок знань про природу» для учнів 5-х класів.
У шкільних бібліотеках оформлено виставку тематичної літератури до дня Довкілля. Проведено бібліотечні уроки для учнів початкової школи «Вони занесені до Червоної книги України». Вчителями праці проведені трудові операції «Земля», «Затишок», «Дерево». Учнівським та педагогічним колективами були упорядковані території шкіл.
Учні 9 -11 класів взяли активну участь в акції «Посади дерево».

В Довжоцькому ліцеї з нагоди щорічного відзначення 5 червня Міжнародного дня ООН «Всесвітній день довкілля», було проведено в 2-4 класах виховні години «Бережи природу для людського роду» з переглядом відеоролика: Small World: Reimagine a better planet l Samsung; проведено фотоконкурс «Птахи – брати наші менші» – переможцем стала учениця 7 класу Григоренко Владислава.

Вже стало доброю традицією для випускників Кам’янець-Подільської ЗОШ №11 садити декоративні дерева в рамках акції «Посади дерево на згадку». Щороку шкільний сад збагачується зеленими насадженнями. Цьогоріч випускники-2021 посадили на території школи деревце магнолії.

Кам’янець-Подільський ліцей до відзначення Дня довкілля  готується упродовж усього навчального року. Мета екологічного виховання здобувачів освіти ліцею – це привернення уваги до екологічних проблем, збереження та примноження природньої спадщини, фомування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну. Це і благоустрій та озеленення ліцейського подвір’я (посадка дерев,кущів, квітів, облаштування клумб, газонів).Учні  збирають вторинну сировину (пластик,батарейки, папір тощо).У ліцеї створено та активно діє загон «Єкологічна варта», проводяться численні екологічні заходи: акції, квести, конкурси, вікторини. Учні разом із батьками беруть участь у міських акціях щодо прибирання та облаштування території рідного міста.

Заступник начальника управління з фінансово-економічних питань управління освіти і науки – Маріанна ВЕЛИКОХАТЬКО.