skip to Main Content

В закладах освіти Заслучненської сільської ради проводилося ряд заходів з нагоди відзначення Всесвітнього дня довкілля

В  закладах освіти Заслучненської сільської ради проводилося ряд заходів з нагоди відзначення Всесвітнього дня довкілля  з метою активізації та залучення  учнівської молоді до природоохоронної діяльності та здійснення екологічного виховання учнів.

Було проведено уроки, тренінги, бесіди та виховні години, що стосувалися проблеми захисту навколишнього середовища, організовано конкурси малюнків та фотографій, які спрямовані на те, щоб показати людям наскільки красива наша природа, наскільки ми залежні від неї, а також показати, до чого призводить людське недбальство. Також було проведено заходи по озелененню та благоустрою територій закладів освіти.

Досить креативно відзначили цей день учні 5-6 класів. Було проведено пізнавальні бесіди на природі. Під час бесіди учні робили фото мешканців парку. Учні молодших класів разом із своїми класоводами виконали малюнки на тему «Моє улюблене дерево».

Вчителі географії проводили екскурсіі-спостереження. Учні досліджували вік дерев.

Школярі відвідали сільські бібліотеки, де були проведені пізнавальні бібліотечні уроки, під час яких обговорювалася проблема глобального потепління на планеті, яке є однією із причин втрати біологічного різноманіття тому, що загрожує вимиранню багатьох видів флори та фауни.

Зі старшокласниками було проведено засідання круглого столу щодо екологічних проблем регіону. Відбувся перегляд відео, що стосувалося проблем забруднення навколишнього середовища, розглядалося питання щодо безвідповідальності людей по відношенню до природи і як це може вплинути на майбутнє. Здобувачі освіти пропонували варіанти вирішення даних проблем.

Проведено трудові акції «Посади і збережи дерево», «Посадка квітів біля школи», «Чисте шкільне подвір’я». Під час акцій були висаджені квіти, кущі, обкопані фруктові дерева, облаштовані території закладів освіти. Із любов’ю та турботою про братів наших менших учні середніх класів виготовили шпаківні. Усі охочі не тільки виконували практичні заходи з благоустрою територій шкільного подвір’я, а й показали свої творчі здібності, а саме: презентували вироби з природного матеріалу, взяли участь у майстер-класах із використання вторинної сировини.

На завершення,з метою створення радісного настрою, згуртування колективу пройшов конкурс малюнків на асфальті «Світ очима дітей».

Усі фотоматеріали публікувались у спільноті FACEBOOK «Освітній простір Красилівщини».

Заступник сільського голови – начальник відділу  – Володимир СНІГУР.