skip to Main Content

У закладах освіти Полонської громади відбулись заходи з нагоди Всесвітнього дня довкілля

У закладах освіти Полонської громади впродовж 04-07 червня відбулись заходи з нагоди Всесвітнього дня довкілля.

З метою виховання бережливого ставлення до природи у закладах дошкільної освіти “громади проведено тематичні години до Дня довкілля. Дошкільнята отримали багато цікавої та повчальної інформації, побували у ролі маленьких дослідників, дізналися про воду, природу, догляд за нею, як природа пов’язана зі здоров’ям людини. Діти вчилися правильно сортувати сміття в залежності від матеріалу, виробляли звичку раціонально та правильно утилізувати відходитощо. Заняття були спрямовані на розвиток мислення, мовлення, виховання екосвідомісті, любові до своєї рідної країни, прагнення бачити її чистою і квітучою.

З дошкільнятами, на території закладів, було організовано посадку дерев, кущів, квітів, прибирання майданчиків («Ми малі садівники і працюємо залюбки», «Праця у квітнику», «Праця на майданчику»). Для діток молодших та середніх груп проводилися заняття, бесіди про проблеми захисту навколишнього середовища («Крапелька води», «Природі будь ти вірним другом», «Сортуємо сміття», «Пізнаємо природу та бережемо її», «Охорона довкілля – справа кожного», «Ми хочемо жити в чистому навколишньому середовищі»). Діти старшого дошкільного віку брали участь у різноманітних конкурсах, створювали малюнки, плакати на екологічну тематику («Ми за чисте довкілля», «Захистимо свою планету – іншої такої немає!»).

У закладах загальної середньої освіти організовано посадку дерев, кущів, прибирання територій закладів та навколо. Для учнів 1-5 класів проведено конкурси малюнків («Здорова планета – здорова людина», «Вибір за тобою», «Земля наш спільний дім»). Учні 6-9 класів провели фотосушку («В об’єктиві натураліста», «Краса рідної землі»), екологічні акції («Територія чистоти», «Заощаджуй ресурси вдома»), захист міні-проектів («Створюємо Червону Книгу Полонщини»). Учні 10-11 класів організували екочелендж «Мої екологічні звички», конкурс знавців природи для учнів 5-9 класів, провели учнівські науково-практичні конференції («В кожній краплині життя», «Природоохоронні території Хмельниччини», «Флора України – компас у зелений світ», «Майбутнє планети без сміття»).

З учнями 1-11 класів проведено година спілкування «За чисте довкілля», «Майбутнє лісу у твоїх руках», «Бережіть природу для людського роду» тощо.

Вихованці відділення тхеквондо (тренер-викладач Крутій М. М.) Полонської дитячо-юнацької спортивної школи стали учасниками велопробігу, присвяченого Всесвітньому дню довкілля. Велопробіг мав на меті привернути увагу дітей та молоді до проблем довкілля, необхідності змінити ставлення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів, впровадження в життя «зеленого» транспорту, популяризації велоруху, пропаганди здорового та активного способу життя.

Загалом у заходах до Всесвітнього дня довкілля взяли участь 575 дошкільнят та 3560 учнів закладів загальної середньої освіти.

Начальник відділу освіти – ВІТАЛІЙ СІТАРСЬКИЙ.