skip to Main Content

На Хмельниччині урочисто підняли прапори на честь старту ХХХІІ Олімпійських ігор

     З метою популяризації олімпійських ідеалів і здорового способу життя, підтримки національної команди на престижному міжнародному форумі члени виконкому відділення Національного комітету України в Хмельницькій області у взаємодії з ветеранами спорту  та молоддю краю наразі активно проводять заходи Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора» з нагоди Ігор ХХХІІ Олімпіади.                                                                                                                

      23 липня на майданчику перед  Хмельницьким обласним центром  фізичного виховання учнівської молоді відбулась церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету зі спортсменами  відділень легкої атлетики Хмельницьких обласної  ДЮСШ  та міської ДЮСШ № 1, які спеціалізуються у спортивній ходьбі. .                                                                                                                      

    У cвоєму виступі перший заступник голови регіонального відділення НОК  Віктор Флентін оголосив звернення очільника олімпійського руху України Сергія Бубки в день старту довгоочікуваної події для всього світового спорту- Олімпіади-2020  та передав привітання від першого олімпійця з Хмельниччини Степана Байдюка-учасника Ігор 1964 року в Токіо, відмітив вагомі здобутки подолян на попередніх Олімпіадах.                           

    Присутні на заході ветерани спортуз акликали палко вболівати за земляків- колишніх вихованців дитячо-спортивних закладів області : легкоатлетів Марину Бех-Романчук (ХОЦФВУМ), Едуарда Забуженка (ОДЮСШ) , Людмилу Оляновську (Ярмолинецька ДЮСШ), Вікторію Ткачук (Нетішинська КДЮСШ), Миколу Нижника (Старокостянтинівська ДЮСШ), каноїстів  Павла Алтухова та Дмитра Янчука , Аллу Белінську (боротьба вільна) , Вадима Крушинського,Сергія Жиляєва, Андрія Стадніка, котрі в якості спортсменів та тренерів  представляють Україну на престижному спортивному міжнародному форумі в Японії.                                                           

    Право підняти прапори було надано Олені Лещенко -першому тренеру Едуарда Забуженка та його молодшій сестрі Дарині, котра також спеціалізується у спортивній ходьбі , прогресуючи з кожним стартом. Потім юні легкоатлети оглянули експозицію виставки олімпійських символів в офісі відділення і отримали подарунки. Там же відбулась  зустріч з призеркою Олімпіади 2012 року Ольгою Саладухою та її наставником Анатолієм Бойком з Донеччини, котрі проводили заключні тренування передолімпійського навчально-тренувального збору до ХХХІІ Ігор в Хмельницькому , де створенні хороші умови для легкоатлетів, з акцентом для тих, що спеціалізуються у стрибкових дисциплінах. Зробивши фото на згадку з титулованою спортсменкою, присутні побажали їй удачі і успішного виступу в Токіо.

   Того ж дня, член виконкому відділення НОК  Леонід Гурман -завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка  зі славними олімпійськими традиціями, запросив на аналогічну церемонію місцевих легкоатлетів, важкоатлетів, тхеквондистів – вихованців  СК «ЧАЙКА» та  СК «Епіцентр», щоб також висловловити  свою підтримку атлетам, які будуть змагатись під синьо-жовтим стягом на олімпійських аренах японської столиці.

    Захід відбувся на стадіоні національного університету, біля 10 студентів та випускників якого виступатимуть на Іграх в Токіо. Вихованці вказаних спортклубів та їх наставники щиро побажали сил та наснаги 20-річному українському метальнику молота Михайлу Кохану з Дніпра та досвідченому штовхальнику ядра Ігорю Мусієнку з Сумщини, які завершують  тренувальну підготовку перед  Олімпіадою в Кам’янці- Подільському і вирушать до Японії, та зробили з ними фото на згадку.                                          

      Президент Кам’янець-Подільської міської федерації тхеквондо і хапкідо Сергій Чайка в підтримку  спортсменів вітчизняної національної збірної зокрема висловився так:« Нехай на олімпійському світовому небосхилі запалають нові зірки з українськими іменами-вони наша надія та наша гордість!  Запрошуємо усіх українців вболівати за наших олімпійців-разом ми сила! Слава Україні!»

За інформацією першого заступника голови обласного відділення НОК у Хмельницькій області  Віктора Флентіна