skip to Main Content

Тиждень фізичної культури у закладах освіти Кам’янець-Подільської ТГ

15 вересня 2021 року в Кам’янець-Подільському НВК № 13 в рамках Олімпійського тижня був проведений Олімпійський урок, на який запрошено завідувача кафедри легкої атлетики Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка, Заслуженого тренера України, члена Національного олімпійського комітету Хмельницької області – Гурмана Леоніда Дмитровича та випускницю закладу Антонюк Анастасію, студентку 3 курсу факультету фізичної культури, МСМКУ з пауерліфтингу. Зустріч була цікавою та змістовною. Учням 5-х класів було вручено щоденники та пам’ятні листки, учнівському парламенту – футболки з логотипом Міжнародного олімпійського комітету, вчителям фізичної культури – спортивний інвентар для проведення уроків. Почесні гості та педагоги вкотре нагадали учням, що потрібно вести здоровий спосіб життя, займатись спортом, розпрощатись із шкідливими звичками та бути наполегливими у любій справі.

У Кам’янець-Подільському закладі дошкільної освіти № 3 (завідувач Р. Новікова) усі спортивні та жваві. Вихованцям закладу 10 вересня 2021року було організовано міні-кінотеатр, де вони переглянули мультфільм відповідної теми, а пізніше провели бесіду «Я люблю спорт». Під час цікавої вікторини «Який вид спорту?» дошкільнята пригадали, які атрибути використовуються у певному виді спорту. Після цього організували ігри із застосуванням цих атрибутів. Дітвора групи «Долоньки» прийняла участь у розвазі «Веселі та спритні», під час якої вправлялись у швидкості, силі, влучності, рішучості.

З нагоди Дня фізичної кульури і спорту, в рамках проведення Олімпійського тижня, в Кам’янець-Подільській дитячо-юнацькій спортивній школі № 2 відбулись наступні заходи:

  • 9 вересня 2021 року Олімпійський урок;
  • 10 вересня 2021 року у ДЮСШ;
  • проводились тренувальні сутички;
  • у відділенні боксу 09 вересня 2021 року проводилась бойова практика серед юніорів;
  • у відділенні таеквондо: 10 вересня 2021р. на філії ДЮСШ №2 було проведено ряд загальнозагартовуючих заходів, вправи та естафети на свіжому повітрі;
  • у відділенні кікбоксингу на тренувальній базі НВК №14 провело 11 вересня 2021 року урочисті навчально-тренувальні спаринги;
  • у відділенні дзюдо проведено 10 вересня 2021 року «Олімпійські веселі старти»;
  • у відділенні футболу з нагоди Дня фізичної культури і спорту взяли участь у Всеукраїнському турнірі «Кубок єднання 2021», який проходив у місті Хмельницький, 11-12 вересня 2021 року;
  • у відділенні тенісу: 11 – 12 вересня у місті Кам’янець-Подільський проходив Чемпіонат міста з тенісу пам’яті тренера-викладача ДЮСШ №2 Бориса Фельгіна. 15 вересня 2021 року з нагоди початку нового навчально року проведено День Відкритих дверей!

У рамках Олімпійського тижня до День фізичної культури і спорту у Кам’янець-Подільській ЗОШ № 8 проведено: змагання з футболу між збірною учнів 8 – 10 кл. та вчителями; між учнями 4 кл.; естафети у 5-7 кл.; забіг для учнів 8-их кл.

10 вересня 2021 року в закладі дошкільної освіти №15 “Джерельце” м. Кам’янець-Подільського (завідувач Л. Беспала) до Дня Фізичної культури і спорту відбувся спортивний квест “У пошуках країни Здоров’я”. Діти старшої групи “Бджілка” разом із веселими корсарами Ох та Ах шукали частинки мапи, для того щоб знайти загублену країну Здоров’я. На кожному етапі дітей чекали ігри, естафети та логічні завдання. Вихованці з легкістю подолали усі перешкоди і віднайшли скриню з вітамінними подарунками.

До відзначення Дня фізичної культури та спорту в Кам’янець-Подільському ЗДО № 7 пройшов “День спортивного гарту”, який включав веселі та цікаві заходи: ранкову гімнастику з елементами танцю; заняття з фізичної культури з використанням степ-дошки; перегони на самокатах; динамічні паузи та музично-ритмічні руханки.

В Кам’янець-Подільському закладі дошкільної освіти № 23 «Лелека» пройшла спортивна розвага «Веселі старти» для дітей старших і середніх груп («Барвистий віночок», «Сонечко», «Капітошка») під гаслом: «Ми веселі малюки, з спортом дружимо залюбки». Метою розваги було залучити дітей до здорового способу життя; сприяти фізичному розвитку дітей, їх силі, швидкості, спритності; розвивати у дітей змагальні якості, почуття взаємодопомоги, підтримки. Протягом розваги діти з великим захопленням грали у цікаві рухливі ігри, ігриестафети, проводилися веселі спортивні змагання. По закінченню свята вихованці були нагородженні грамотами та дипломом ЗДО №23.

У Колибаївській гімназії: були проведені такі заходи:

1. Конкурс у проведенні фізичних вправ: підтягування на перекладині між хлопчиками 5-9 класів та згибання рук в упорі лежачи між дівчатками 5-9 класів.

2. Конкурс з настільного тенісу між хлопчиками та дівчатками 5-9 класів.

3. Участь у міському флешмобі «Ми – за здоровий спосіб життя», проведеного в рамках Олімпійського тижня. У флешмобі взяли участь учні 6-9 класів та педагоги закладу.

4. Учні переглянули відеофільм про видатних спортсменів та тренерів.

У Кам’янець-Подільській ЗОШ № 11 проведені такі заходи:

  • зустріч учнів із тренером спортивної акробатики ДЮСШ №1 Захарчуком О.Д. та його вихованками;
  • змагання «Веселі старти»;
  • спортивна руханка «В здоровому тілі – здоровий рух»;
  • інформаційні хвилини на тему:«Твоє здоров’я в твоїх руках!»;
  • конкурс малюнків «Спорт – це моє життя».

У Кам’янець-Подільській ЗОШ № 17 були проведені такі заходи:

– День фізкультури і спорту; – загальношкільну танцювальну руханку;

– конкурс малюнока на асфальті «З фізкультурою ми дружим, бо здоров’я любим дуже»;

– рухливі ігри, «Веселі старти» 1-4 кл.; – спортивні естафети 5-8 кл.;

– спортивні змагання 9-11 кл.;

– виховні години «Захисти мене від лиха і зла, бо я ще дитина мала» 1-4 кл.;

– години спілкування «Твоє здоров’я у твоїх руках» 5-11 кл.

У Кам’янець-Подільському НВК № 9: 10 вересня 2021 року дружна шкільна родина присвятила Дню фізичної культури та спорту, який щорічно відзначається у другу суботу вересня. Учні впродовж дня змагалися у спритності та витривалості в різноманітних змаганнях та естафетах, стали учасниками шкільного флешмобу «Рух – це життя!». Свої спортивні досягнення презентували учням запрошені гості Антонюк Анастасія (МСУМК з пауерліфтингу) і Давидов Олександр (кандидат в МС з бойового самбо, панкратіону).

З нагоди святкування Дня фізичної культури та спорту у Кам’янець-Подільському ЗДО № 22 (завідувач Довгалюк Л.В.) з 6 по 10 вересня 2021 року було проведено:

– спортивну розвагу «Ми малята – здоров’ята» (середня група «Зернятко»);

– музично-спортивну розвагу «Олімпійський квест» (середня група «Яблунька»);

– турнір з волейболу між педагогами ЗДО №22;

– рухливі ігри, фізкультхвилинки, заняття з фізкультури, фізкомплекси на прогулянці, загартовуючі заходи, гімнастика пробудження.

У СЗОШ № 1 були проведені такі заходи: – Єдиний день ранкової гімнастики (зарядка); – Інформаційні хвилини «Гордість України»; «Веселі старти»; -Спортивні естафети.

Начальник управління освіти і науки Кам’янець-Подільськоїміської ради – Сергій МЕЛЬНИК.