skip to Main Content

Всеукраїнський Олімпійський урок та Олімпійський тиждень, які проходили у ДНЗ «Ярмолинецькому АЦПО»

З 13 по 17 вересня 2021 року в ДНЗ «Ярмолинецькому АЦПО» проводилися фізкультурно-оздоровчі заходи до Олімпійського тижня в Україні.

Олімпійський тиждень – це всеукраїнський спортивно-видовищний захід, спрямований на популяризацію спорту, здорового способу життя та розвиток олімпійського руху в Україні.

Мета Олімпійського тижня – поширення ідей олімпізму та розвиток олімпійського руху в Україні, популяризація здорового способу життя.

Основними формами проведення Олімпійського тижня та Всеукраїнського Олімпійського уроку є спортивно-видовищні заходи, обов’язковими елементами яких є проведення змагань з олімпійських видів спорту, семінарів, конференцій, форумів, конкурсів, пов’язаних з розвитком та популяризацією олімпійського руху.

Протягом тижня викладачі фізичної культури  закладу освіти знайомили здобувачів освіти з історією та традиціями Олімпійських ігор сучасності, олімпійськими видами спорту.

Відповідальні за проведення тижня фізичної культури: викладач фізичного виховання Поліщук В. А., керівник фізичного виховання Мельник О. О.

Серед проведених заходів: турнір з міні-футболу, турніз з волейболу, “Веселі старти”: перетягування канату, підтягування на перекладині, віджимання на брусах, поштовх гирі, підбиття підсумків, нагородження учасників змагань.