skip to Main Content

Кам’янчанин переможець легкоатлетичного пробігу в Болгарії

      17 квітня в болгарському місті Ямбол  відбувся третій раунд «Yambol Run -2022» бігової серії» Run Bull -202».

     Понад 50 бігунів стартували під дощ на дистанції 7,44 км, а потім було проведено змішану естафету «Веселі шишки»  4х2,8 км.

     За підсумками змагань переможцем у чоловіків  з результатом 23хв 33сек став 19-річний студент Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка  Андрій Атаманюк, який на останньому колі  випередив найближчого суперника Йоло Ніколова, який фінішував на 100 метрів позаду українця з часом 23 хв 54 сек.                        

      Нагородження кращих спортсменів відбулося за участі міського голови Ямбола Валентина Реванського та заступника міського голови Енчо Керязова. Окрім призового фонду 3500 лева, найшвидші отримали футболки Nike та ваучери Sports Depot.

      Андрій Атаманюк наразі перебуває разом зі своїм наставников Василем Ліщуком у тренувальному таборі в Стара Загора, де за допомогою Європейської легкої атлетики живуть та тренуються 60 українців спортсменів та їх тренери.

     Федерація легкої атлетики Болгарії за підтримки Європейської легкої атлетики, Українського Фонду, створеного Світовою легкою атлетикою спільно з Міжнародною легкоатлетичною фундацією і Асоціацією членів «Діамантової ліги», та безпосередньо за участі президента ЕА та ФЛА Болгарії Доброміра Карамарінова змогла забезпечити місця для евакуації легкоатлетів та їхніх сімей з маленькими дітьми з зон бойових дій України.

       Спортсмени, які прибули до Старої Загори, відзначили не лише умови, які для них підготувала Болгарія, а й теплоту, з якою їх зустріли.

За інформацією заступника голови відділення  НОК України у Хмельницькій області Віктора Флентіна.