skip to Main Content

Вітання Вадима Гутцайта з нагоди 32-ї річниці з дня заснування Національного олімпійського комітету України

Дорогі друзі!

22 грудня 1990 року  I Генеральна асамблея засновників ухвалила рішення про заснування Національного олімпійського комітету України!  Тож щиро вітаю нашу багаточисельну Олімпійську родину з цією  знаковою для українського спорту  подією – 32 річницею з дня створення НОК України.
Ці роки запам’яталися нам великими звитягами та чисельними здобутками. Ми разом досягали визнання та значних вершин на міжнародній арені, долали перешкоди та випробування,  разом росли і міцніли. Та 2022 рік стане особливо пам’ятним, роком надзвичайної солідарності та стійкості.
У найскладніший для нашої країни час ми боремося на полі бою та відстоюємо честь і гідність нашої країни на спортивному фронті. Ми продемонстрували неабияку цілісність як всередині країни, так і в спортивний спільноті зокрема, сповна показали всьому світові свою незламність, єдність українського народу і неймовірну жагу до перемоги, ставши на захисті  правди, миру, людських та олімпійських цінностей, неодноразово здіймаючи над найпрестижнішими міжнародними аренами синьо-жовтий стяг.
Але всі ці досягнення не були б можливими, якби не наші захисники. Завдячуючи  їм, ми маємо можливість прославляти нашу державу. Пишаюся, що в цей складний для країни час, тисячі спортсменів, тренерів та фахівців галузі не залишилися осторонь, а зі зброєю в руках стали на захист суверенітету та цілісності України. На жаль, вже майже двісті їх залишаться на вічній варті на полі бою.
Не можна оминути увагою й безпрецедентну підтримку та солідарність світового спортивного руху. Завдяки нашим спільним зусиллям та стійкості  проти країн-агресорів, їх спортсменів та представників запроваджено  санкції у міжнародних спортивних організаціях, які, сподіваюсь, будуть жорстко діяти як мінімум до деокупації всієї території України. Ми вдячні нашим друзям з десятків країн з різних куточків світу та з сотень міжнародних федерацій, котрі протягнули руку допомоги нашим спортсменам та їх сім’ям.
І ці всі перемоги та здобутки наших спортсменів на Олімпійських іграх та Європейських юнацьких олімпійських фестивалях, чемпіонатах світу і Європи, досягнення на дипломатичному фронті, численні соціально-спортивні і освітні проєкти, які попри всі складнощі сьогодення ми продовжили  реалізовувати  в різних куточках держави, є важливим вкладом у нашу спільну головну Перемогу!
Щирі слова вдячності усім спортсменам і тренерам, фахівцям і спеціалістам, партнерам і представникам мас-медіа, хто ділом і словом працює над її наближенням!
Кажуть, що найтемніший час перед світанком,  то ж хай би які надскладні  випробування не чекали нас попереду, разом ми здатні подолати все.
То ж нехай не згасає у серцях вогонь віри та надії, сил та олімпійського завзяття всім нам, і звісно, миру у кожну родину!

З повагою

Президент НОК України,
Олімпійський чемпіон                                                                                     Вадим Гутцайт