skip to Main Content

Кам’янчанин на шляху до Європейського чемпіонату

      Студент Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, майстер спорту Андрій Атаманюк напередодні свого 21-річчя на міжнародних легкоатлетичних змаганнях в італійському  Мілані встановив особистий рекорд в бігу на 5000м-13хв58,92сек.                                                                                                                 Він фінішував 12-м, поступившись переважно більш досвідченим спортсменам з африканських країн та Італії.

      А перемогу святкував Келестін Ндікумана з Бурунді з часом 13хв31,96 сек.

       Кам’янчанину не вистачило всього дев’яносто двох сотих секунди для того, щоб виконати норматив на молодіжний чемпіонат Європи з легкої атлетики, який на цій дистанції складає 13 хвилин та 58 секунд рівно.

       За словами його наставника-заслуженого  тренера України  Василя Ліщука у Андрія є оптимізм, натхнення та впевненість у виконанні нормативу.

       Цьогорічний чемпіонат Європи серед молоді U23 відбудеться  з 13-16 липня в місті Еспоо, Фінляндія.

       Путівку на даний чемпіонат вже виборола інша студентка К-ПНУ- Олександра Чернуха, 2004 року народження (тренери Олег та Юлія Вергуш), котра взимку перемогла на чемпіонаті та кубку України серед дорослих в потрійному стрибку, неодноразово долаючи норматив в цій дисципліні.

        За інформацією першого заступника голови відділення НОК України у Хмельницькій області Віктора Флентіна.