skip to Main Content

Фізкультурно-оздоровчі заходи з дітьми проводилися в дошкільному навчальному закладі ясла-садочку № 2 “Подоляночка” м. Славута

У дошкільному навчальному закладі ясла-садочку № 2 “Подоляночка” управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради проводилисязимові забави із дітьми середнього дошкільного віку (вихователь-методист Л. Бродюк, вихователь – О. Личик).

Виходячи із нагальних потреб сьогодення, керуючись вимогами законодавчих актів, враховуючи заходи спричинені поширенням короновірусної хвороби (СOVID-19) колектив закладу працював та працює над проблемою зміцнення здоров’я та фізичного гарту дошкільників.

    Фізкультурно-оздоровча робота  закладу спрямована на повноцінний фізичний розвиток, зміцнення та забезпечення оптимальної рухової підготовленості дошкільника.

    На ділянці закладу обладнані спортивні куточки є футбольне поле, волейбольне поле, бігова доріжка, доріжка здоров’я, доріжка для стрибків.

    Однією із обов’язкових організаційних форм фізичного виховання дошкільників є заняття з фізичного розвитку, впродовж осіннього періоду вони проводилися на свіжому повітрі, сьогодні – у музично- фізкультурній залі. Заняття є пріоритетними у процесі систематичного, послідовного формування, закріплення і вдосконалення основних рухових вмінь та навичок у дітей, розвитку їхніх фізичних можливостей.

    З метою зменшення захворюваності та зміцнення здоров’я дітей проводиться ряд фізкультурно-оздоровчих заходів: ранкова та гігієнічна гімнастика; загартування організму повітрям, сонцем; фізкультурні хвилинки, паузи; заняття фізкультурою на повітрі; рухливі ігри; Дні здоров’я; спортивні розваги та свята. Так, у вересні проведено спортивно-козацьку розвагу «Козацькі забави», Тиждень Олімпійських ігор, велосипедні перегони до Дня міста; у жовтні –  «Посвяту у козаченята»; у листопаді – змагання між  дівчатками і хлопчиками старшої групи «Веселка»; у грудні – спортивне свято до Дня Збройних сил України; у січні- зимові забави.

    У ЗДО здійснюється медико-педагогічний контроль за проведенням занять з фізичного розвитку. Під час спостереження занять аналізується підготовка фізмайданчика,  обладнання, доцільність його розміщення і використання, раціональне використання часу на всі частини заняття, якість виконання основних рухів та загально розвиваючих вправ. Методом хронометражу визначається загальна і моторна щільність заняття.

   На сьогодні,  з метою профілактики ГРВІ та грипу серед дітей,  недопущення ускладнення епідеміологічної ситуації в закладі розроблено заходи, які  доведено  до відома учасників освітнього процесу. Найбільшу увагу приділено організації та проведенню традиційних і нетрадиційних форм загартування. Так, наприклад,  всі діти мають омулети з часником, старші дошкільники вживають свіжу цибулю, молодші вдихають її запах. Вдома, під наглядом дорослих діти вживають продукти, які вважаються природними захисниками імунітету – це шипшину, мед, журавлину, цитрусові, моркву. Вони забезпечують організм вітамінами і підвищують опір інфекціям.

     У кожній груповій кімнаті  використовуємо кварцові лампи, під час відсутності дітей проводимо кварцування. Таким чином  у   приміщеннях підтримуються оптимальні параметри температури і вологості повітря.

   На жаль, цьогоріч не проводилися Тижні дитячого туризму, подорожі за межі закладу. Усі заходи проводяться без присутності батьків та гостей.

      За сприятливих погодних умов діти обов’язково перебувають на свіжому повітрі. Під час прогулянки вони грають у ігри різної рухливості спортивного характеру, отримують цікаву інформацію про спорт та спортивні досягнення  відомих спортсменів Славути, України.

Про проведені заходи можна дізнатися на сторінках фейсбуку педагогів та сайті закладу