skip to Main Content

Фінішував розіграш Шкільної футзальної ліги Хмельницького сезону 2021 року

З 16 лютого по 06 березня 2021 року, з дотриманням карантинних обмежень, серед команд юнаків закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького проводились змагання з футзалу у 2-х вікових групах: 2006-2007 р. н. – 24 команди та 2009-2010 р. н. – 20 команд.

За його підсумками вперше у власній історії чемпіонські титули здобули учні СЗОШ № 24 та НВК № 4.

У суботу, 6-ого березня, фінішував розіграш Шкільної футзальної ліги Хмельницького сезону 2021 років. Організаторами цього важливого для підростаючого покоління спортивного заходу стали Департамент освіти та науки  Хмельницької міської Ради, спортивний клуб «СОКІЛ», Асоціація футзалу (футболу) міста Хмельницького та управління молоді та спорту Хмельницької міської ради. Вирішальні матчі турніру були зіграні у спорткомплексі ГУНП, і саме за їх підсумками стали відомими імена чемпіонів та призерів турніру в кожній з вікових категорій.

У фінальному матчі змагань у віковій категорії серед учнів 2006/2007 років зустрічалися команди, які протягом турніру лише перемагали своїх суперників – СЗОШ № 24 та НВК № 4. В підсумку, останні ледве в кінцівці не втратили перевагу у три м’ячі, але святкувавши завдяки дублям Лиса та Лисенка вкрай непросту перемогу з рахунком 5:4 здобули перше у власній історії чемпіонство. Хмельницькій СЗОШ № 24 дісталися срібні медалі, а комплект нагород бронзової проби виборола Гімназія № 2, яка завдяки хет-трику Бевза та точним ударам Гурняка і Маштакова зуміла зробити камбек у поєдинку із командою Ліцею № 17 – 5:3. Кубок Ліги здобула команда СЗОШ № 6, яка у вирішальному матчі за почесний трофей розгромила ТБЛ – 8:2, а у переможців найбільше «запалював» на майданчику Георгій Галамага, записавши на свій рахунок відразу п’ять точних ударів.

Куди більше емоцій та голів було у заключних матчах вікової категорії серед учнів 2009/2010 років. У фіналі зійшлися СЗОШ № 24, яка вперше дісталася до подібних турнірних стадій відразу у двох вікових категоріях, та зірковий за підбором виконавців Ліцей № 17. І звітний матч показав наскільки важливим є характер та воля до перемоги до останнього, і наскільки болісним може бути покарання за передчасну віру у власний успіх. «Ліцеїсти», виграючи 3:0 за 15 хвилин до фінальної сирени, відверто розслабились і вже подумки почали святкувати свій черговий чемпіонський титул, а СЗОШ № 24 цим вміло скористалася, і завдяки дублю Грушко та точному удару Ремушевського відновила паритет – 3:3 у основний час, а у серії пенальті нерви виявилися міцнішими у юних підопічних Анатолія Цовми та Оксани Дикун. Історичне чемпіонство СЗОШ № 24, яке не обійшлося без величезної долі фарту (як тут не згадати півфінал проти НВК № 4). Але посмішку Фортуни ще потрібно заслужити, а посміхаться ця примхлива пані, як відомо, лише найсильнішим.

 «Срібло» дісталося Ліцею № 17, ну а бронзові медалі виборола НВК № 4. Команда цього навчального закладу без замін у вирішальній зустрічі виявилася значно влучнішою у гольовій перестрілці за НВК № 7 – 11:4, а у переможців найбільш помітним був дует Гордєєв-Бодак, який на двох забив відразу дев’ять голів. Ну а Кубок Ліги дістався команді ТБЛ, яка у непростому поєдинку за трофей дотиснула опір СЗОШ № 8-1 – 2:1.

Коли стих пил запеклих баталій, відбулася офіційна церемонія нагородження. Усі призери турніру в обох вікових категоріях були нагороджені кубками, медалями, пам’ятними сувенірами та футзальним взуттям  від організаторів турніру. Чемпіонам ж окрім цього дісталися ще комплекти футзальної форми, а окрім цього організатори відзначили індивідуальними призами кращих гравців у командах, які дісталися до четвірки кращих та фіналу Кубку Ліги в кожній з віковій категорій.

Далі надаємо Вашій увазі повний список лауреатів Шкільної футзальної ліги Хмельницького сезону 2021 років:

Вікова категорія 2006/2007 р.н.:

1 місце – НВК № 4;

2 місце – СЗОШ № 24;

3 місце – Гімназія № 2;

4 місце – Ліцей № 17.

Володар Кубку Ліги – СЗОШ № 6.

Фіналіст Кубку Ліги – ТБЛ.

Кращий гравець турніру в складі СЗОШ № 24 – Ковальчук Олександр.

Кращий гравець турніру в складі НВК № 4 – Лис Назар.

Кращий гравець турніру в складі Ліцей № 17 – Стасюк Кирило.

Кращий гравець турніру в складі Гімназія № 2 – Гурняк Олександр.

Кращий гравець турніру в складі СЗОШ № 6 – Савінкін Ілля.

Кращий гравець турніру в складі ТБЛ – Лоза Ярослав.

Вікова категорія 2009/2010 р.н.:

1 місце – СЗОШ № 24;

2 місце – Ліцей №17;

3 місце – НВК № 4;

4 місце – НВК №7.

Володар Кубку Ліги – ТБЛ.

Фіналіст Кубку Ліги – СЗОШ № 8-1.

Кращий гравець турніру в складі СЗОШ № 24 – Фатюк Артем.

Кращий гравець турніру в складі Ліцей № 17 – Павлик Андрій.

Кращий гравець турніру в складі НВК № 4 – Бодак Ілля.

Кращий гравець турніру в складі НВК № 7 – Ляур Назарій.

Кращий гравець турніру в складі СЗОШ № 8-1 – Галамай Андрій.

Кращий гравець турніру в складі ТБЛ – Кабачинський Денис.

Ось на такій святковій ноті і завершилося чергове футзальне свято, яке традиційно кожного року Департамент освіти та науки  Хмельницької міської Ради, спортивний клуб «СОКІЛ», Асоціація футзалу (футболу) міста Хмельницького та управління молоді та спорту Хмельницької міської ради дарують учням шкіл міста. До нових та приємних зустрічей на футзальних майданчиках!

За інформацією пресслужби Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області