skip to Main Content

У закладах загальної середньої освіти Жванецької сільської ради проводять спортивні заходи, присвячені участі Національної збірної команди України у Іграх ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо та з нагоди відзначення дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету

Протягом травня місяця в навчальних закладах Жванецької сільської ради проходили змагання, вікторини, фізкультхвилинки, естафети, турніри, конкурси малюнків та уроки, присвячені участі Національної збірної команди України у Іграх ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо та  з нагоди відзначення дня заснування  Міжнародного Олімпійського Комітету та проведення всесвітнього заходу – Олімпійського дня та спрямований на популяризацію спорту, здорового способу життя та олімпійського руху в Україні.

Школи працювали за окремими планами, погодженими на онлайн-конференції відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту Жванецької сільської ради. Спільним девізом для всіх учасників стало гасло «Швидше! Вище! Сильніше!»

Так, у Жванецькому ліцеї була проведена низка змагань з олімпійських ігрових видів спорту, яким передували виступи із науковими розвідками про відповідний вид спорту. На змаганнях учні зуміли не тільки активно провести свій час, а й на власному досвіді засвоїти основні гасла олімпійського руху.

Варто, відзначити організацію проведених заходів у Слобідсько-Рихтівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні брали участь у вікторинах, численних змаганнях з олімпійських видів спорту, організовували активні перерви та веселі естафети для дітей початкової школи. У школі була організована зустріч із Рибарчуком Віталієм Вікторовичем, місцевим старостою та активним учасником спортивного життя Жванецької громади. Віталій Рибарчук культивує футбол, тому розповів усім охочим про переваги і перспективи даного виду спорту.

У Сокільському ліцеї попри усі організовані шкільні заходи, до пропаганди олімпійських ідей була залучена Сокільська сільська бібліотека, де для усіх бажаючих була організована книжкова виставка та цікава розповідь  про історію Олімпійських ігор.

В Гавриловецькій початковій школі імені Васільцова В.В. – Героя «Небесної сотні» відбулася зустріч з колишнім учнем школи відомим українським бодібілдером Сергієм Бурденюком. Метою зустрічі була популяризація фізичної культури, спорту, олімпійського руху та пропаганда здорового способу життя. Діти  дізнатися більше про даний види спорту, про різницю між бодібілденгом і олімпійськими змаганнями, дізналися про цікаві моменти з життя Сергія Бурденюка. Із захопленням  переглянули  всі чемпіонати з його участю. Кожен день шкільного життя був насичений веселими естафетами, руханками, пізнавальними бесідами, також діти мали змогу пройти тренінг з надання першої домедичної допомоги.

Загалом у зазначених заходах прийняли участь 595 дітей, 7 вчителів фізичної культури, 1 представник місцевої влади, 1 запрошений спортсмен. Всі переможці й призери змагань були відзначені грамотами.

Проведені заходи стануть гідним прикладом для підростаючого покоління та альтернативою організації свого дозвілля. Адже олімпійські ідеї мають місце не тільки у спорті, а й у реальному житті.

Сільський голова – Тетяна КРИВОРУЧКО.