skip to Main Content

Відділом освіти, молоді та спорту Летичівської селищної ради було ініційовано закладам загальної середньої долучитися до реалізації «Екологічного модуля»

Відділом освіти, молоді та спорту Летичівської селищної ради  було ініційовано  закладам  загальної середньої долучитися до реалізації «Екологічного модуля», з нагоди щорічного відзначення 5 червня Міжнародного дня ООН «Всесвітній день довкілля». 

          Всесвітній  день довкілля– це свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження  природних ресурсів.

            У «Екологічному  модулі»  взяли участь всі  заклади загальної середньої освіти громади. В рамках заходу реалізовано соціально-екологічні проєкти: прибирання пришкільних і домашніх територій, висадка дерев, кущів, квітів. Організовано і проведено заходи, що спрямовані на формування екологічної свідомості учнів:  різноманітні конкурсипрезентацій «Планета в наших руках», малюнків, фотографій, фотоколажів та відеороликів  на екологічну тему тощо. Учні Летичівських ліцеїв №1, №2 та №3, Новокостянтинівського ліцею прибирали  береги   річки Південний Буг; впорядковували   пам’ятники Невідомому солдату та воїну-інтернаціоналісту Віктору Лисому. У класних кімнатах та шкільних коридорах  оновлені  зелені куточки, у яких представлена велика кількість видів кімнатних рослин.                                                                 Зокрема, учні 5-6 класів Летичівського ліцею №3 висадили алею туй, яка буде радувати усіх своєю красою, посадили на шкільному городі овочі.  Лідери учнівського самоврядування  Летичівського ліцею №2 реалізували ідею, яка полягала у велопробізі з поєднанням корисної справи – прибирання берегу річки Південний Буг (район «Качатніка») – акція під назвою “Creativeanduseful»  також   дев’ятикласники  створювали чудові  фотоколажі   на тему ” Моє  довкілля “.

Кожен робив свою справу і докладав зусилля, щоб територія школи, громади   стала квітучою, зеленою і чистою. 

         Чистота нашої землі – у наших руках! Зберегти красу природи, сприяти її оновленню – завдання кожної людини.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Летичівської селищної ради – Михайло МАРИНЮК.