skip to Main Content

Проведенні заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня довкілля в закладах загальної середньої освіти Наркевицької об’єднаної територіальної громади

  Заклади загальної середньо освіти Наркевицької ОТГ долучилися до відзначення Всесвітнього дня довкілля (начальник відділу освіти – Тетяна БУЯР).

Пріоритетними напрямами діяльності були екологічна освіта, пропаганда, участь в практичних природоохоронних акціях, захист природи засобами мистецтва, суспільно-корисна праця та зв’язок з життям, взаємозв’язок учбової і позакласної роботи, використання прикладів позитивного ставлення до природи вчителів, дорослих і дітей, формування знань про взаємозв’язок і взаємини природних компонентів, вироблення правильної лінії поведінки в природі – екологічної культури.

Метою проведення заходів приурочених Всесвітньому дню довкілля  було допомогти привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслити гостру необхідність в зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

В нашій незалежній державі сьогодні особливо гостро постало питання екологічного оздоровлення та охорони навколишнього середовища. Необхідно щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи.

В рамках заходу для учнів початкових класів відбулися сеанси мультфільмів та фільмів для учнів старших класів на екологічну тематику.

З метою поширення екологічних знань серед учнів, батьків проводилась агітаційно-роз’яснювальна та інформаційно-пізнавальна робота щодо необхідності охорони природи, збереження природних ресурсів, тощо.

За ініціативи учнів старших класів Наркевицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було організовано екологічний марафон «Здай батарейку – врятуй планету!». Для підвищення ефективності вирішення проблеми відпрацьованих батарейок роботу розпочато з просвітницької діяльності, яка спонукала б кожного на відказ від споживацького підходу до природи, вибору екологічно виправданих дій, збереження здорового, оточуючого середовища.   

Задля ощадливого ставлення до довкілля, здорового способу життя проведено просвітницькі  екологічні хвилинки «Збережемо воду чистою», корисні поради   «Домашня екологія», де учні отримали більше інформації. Відбувся конкурс листівок «Спалюємо листя – спалюємо здоров’я – шкодимо довкіллю»,  які нагадали про шкідливість спалювання листя для навколишнього середовища, і закликають до дій, що допоможуть зберегти нашу чудову планету життєздатною.

Педагогічні та учнівські колективи закладів загальної середньої освіти громади   взяли участь у різноманітних  трудових акціях, таких як «Зелений слід», «Веснарій», «Перепона сміттю»; екологічній справі  «Висаджування первоцвітів в альпінарії»;  операціях «Хризантемова стрічка», «Доглянутий  газон», «Розарій»; трудових десантах «Хвилини добрих екосправ», «Квітни, наша школа!», «Весняні клопоти на шкільному подвір’ї», «Зелена толока»; всеукраїнському  суботнику  «Зробимо Україну чистою».

Учнями Бубнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було здійснено зелені насадження на території закладу. Організація подібних заходів спрямована на те, щоб учні зрозуміли, що навіть найменша причетність кожного із нас до посадженого, виплеканого дерева є вагомою підтримкою життя на планеті як сьогодні, так і в майбутньому.

Відзначення цього дня кожного року допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.