skip to Main Content

День фізичної культури в навчальних закладах Староушицької селищної ради

10 вересня 2021 року відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту Староушицької селищної ради (селищний голова – Анатолій ТИМЧУК, начальник відділу – Наталія БИЧОК) на базі Грушківського ліцею проведено турнір з мініфутболу. Змагалися команди юнаків Грушківського, Подільського та Староушицького ліцеїв.

За результатами зіграних матчів призові місця розподілились наступним чином:

  • І місце – команда Староушицького ліцею,
  • ІІ місце – команда Грушківського ліцею,
  • ІІІ місце – команда Подільського ліцеїв.

Під час ігор визначені кращі гравці турніру:

  • Кращий форвард – Юрій Пілець, учень Староушицького ліцею (забив 5 голів),
  • Кращий воротар – Андрій Ткачук, учень Староушицького ліцею (пропустив лише 1 гол),
  • Кращий гравець – Олександр Кирилюк, учень Грушківського ліцею,
  • Кращий захисник – Олександр Чміль, учень Подільського ліце.

Приємною несподіванкою як для учнів, так і для глядачів стало те, що для участі у турнірі заявилась і збірна команда вчителів. З командою Грушківського ліцею вчителі зіграли в нічию 3:3, а в команди Подільського ліцею здобули перемогу з рахунком 3:2.

Ряд заходів проведено в закладах загальної середньої освіти Староушицької громади: рухливі ігри «Веселі старти», змагання з мініфутболу та волейболу, різноманітні естафети та вікторини тощо.

З метою пропаганди здорового способу життя з 06 по 10 вересня 2021 року в закладах дошкільної освіти громади проведено тиждень фізичної культури та спорту.

Робота педагогів закладів була спрямована на: збереження, зміцнення та примноження здоров’я, пропагування здорового способу життя; формування необхідних знань в галузі фізичної культури і спорту; залучення дошкільнят до систематичних занять фізичними вправами; виховання любові до фізкультури та спорту; виховання колективізму, дисциплінованості, сміливості, витримки, спортивного азарту; вдосконалення фізичних вмінь й навичок дітей, забезпечення їх рухової активності, сприяння емоційного настрою вихованців.

Щоб залучити до участі в тижні всіх дітей, адміністраціями закладів було розроблено плани проведення фізкультурно-спортивних і виховних заходів. Щодня діти брали участь у різноманітних змаганнях, грали в рухливі ігри. Педагогами проведено бесіди, консультації з дітьми на спортивну тематику.