skip to Main Content

Проведення фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів до Дня фізичної культури і спорту на території Щиборівської сільської ради

Спорт – це життя! Культ здорового тіла, в якому здоровий дух, завжди був притаманний українцям. Важливість та популярність спорту цілком виправдана. Адже спорт – це не тільки самоорганізація та дисципліна, здоров’я та молодість, елемент культури та стиль життя, це саме життя, рух вперед!  Спорт є одним із головних чинників,  який впливає на фізичний розвиток та здоров’я дітей, молоді та людей різної вікової категорії. Тому у нашій територіальній громаді ми поставили за пріоритет – посилення фізичної активності серед учнівської молоді, дошкільнят та жителів громади загалом. Тому, однозначно, відзначення в закладах освіти  Дня фізичної культури і спорту стало доброю традицією  в  Щиборівській  територіальній громаді.

До Дня фізичної культури і спорту та в рамках Олімпійського тижня  з метою сприяння розвитку олімпійського руху в Україні, пропаганди здорового способу життя в усіх закладах освіти Щиборівської сільської ради  з  06 по 11 вересня пройшов «Олімпійський тиждень» під девізом: «У спорті – сила, дух, здоров’я». У рамках тижня було проведено ряд різноманітних заходів, зокрема, змагання, вікторини, фізкультхвилинки, естафети, турніри, конкурси малюнків та уроки, приурочені Олімпійському тижню, які пропагували популяризацію фізичної культури, спорту та здорового способу життя. 

В усіх закладах загальної середньої освіти Олімпійський тиждень розпочався святковими лінійками, на яких було оголошено план заходів. Щоденно  проводилась ранкова зарядка.

У Кузьминському ліцеї  було проведено спортивну годину з молодшими школярами, вікторину «Навколо спорту», розповідь-бесіду із школярами на тему «Спортивна гордість ліцею», а родзинкою заходів став спортивний батл з волейболу «Вчителі vs учні» (учні перевершили своїх вчителів, продемонструвавши вміння та навички гри, командний дух).

У Радісненській ЗОШ І-ІІІ ступенів було організовано спортивне свято  «Веселі перегони», виставку малюнків «Спорт очима дітей», проведено турнір з волейболу, тенісу,  шахів, змагання з футболу, спортивні розваги «Ми – майбутні чемпіони». Також проведено Олімпійські уроки «Олімпійці в школі», «Олімпійський рух: історія та сьогодення», переглянуто відеоролик «Найцікавіші факти про Олімпійські уроки».

 Учні Щиборівської ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь у спортивних змаганнях «Веселі старти»,   спортивно-розважальній грі «Спритні та умілі». Для учнів 7 класу було проведено Олімпійський урок, який сформований з ряду естафет та особистих поєдинків за окремими видами спорту. Також було проведено рухливі перерви «З фізкультурою дружимо» та виховну годину «Здоровим бути – зі спортом жити».

У Михайловецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися змагання з настільного тенісу для учнів 5-9 класів, веселі естафети для учнів 1-5 класів, гра з баскетболу 3х3 для учнів 7-9 класів та волейбольна гра між учнями та вчителями, виховна година «Здорова дитина-здорова країна».

Отже, протягом п’яти днів у закладах загальної середньої освіти Щиборівської сільської ради проходили різноманітні конкурси та змагання з різних видів спорту, вікторини, ігри, виховні години, перегляд кінофільмів про спорт та шлях чемпіонів до перемоги, а у переддень Дня фізкультури і спорту – спортивні батли, турніри між класами з волейболу, баскетболу, футболу, шахів, настільного тенісу.

Заклади дошкільної освіти Щиборівської сільської ради також долучилися до  проведення  Олімпійського тижня. Були здіснені бесіди на спортивну тематику, спортивні  заняття «З м’ячиками граємося, весело розважаємося», «Веселі старти»,  «Ми – майбутні чемпіони», «Ми малята здоров’ята», змагання  між вихованцями. Цікаві завдання, вправи під музичний супровід, святкова атмосфера підняли настрій та спонукали дітей до активної участі. Залучаючи дітей до ранкової гімнастики та до занять із фізичної культури, вихователі день за днем формували  у дошкільнят фізичне та моральне здоров’я, бажання займатися спортом. Діти емоційно та жваво реагували на кожне з завдань, демонстрували свою спритність, швидкість, згуртованість та хороший рівень спортивних умінь.          

 Олімпійський тиждень в Щиборівській територіальній громаді був насиченим, цікавим і змістовним, дозволив посилити фізичний дух, привити любов та азарт до спорту у жителів нашої громади, оскільки у спортивних заходах брали участь населення громади різної вікової категорії! 

Начальник відділу освіти культури, молоді та спорту Щиборівської
сільської ради – Ольга БАРАНЕЦЬКА.