skip to Main Content

Організація та проведення фізкультурно-оздоровчих та виховних заходів до Дня фізичної культури і спорту в закладах загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської міської ради


В закладах загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської міської ради (начальник управління освіти і науки – Сергій МЕЛЬНИК) до Дня фізичної культури і спорту проводилися:
у СЗОШ № 1 – Єдиний день ранкової гімнастики (зарядка) серед учнів 1-11 класів, інформаційні хвилини «Гордість України» серед 5-8 класів, Спартакіада серед учнів 6-11 класів;
у ЗОШ № 2 – з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту класні керівники провели виховні години та онлайн-уроки: «Здоровим бути – зі спортом дружити», «Спорт – сила, краса, здоров’я», «Молодь обирає здоров’я». Розповіли учням про відомих спортсменів України та провели фізкультхвилинки. Метою проведення заходів було заохочення школярів до здорового способу життя, залучення молоді до спорту, збереження та зміцнення здоров’я.
у ЗОШ № 8 – до Дня фізичної культури і спорту проведено естафети, онлайн-уроки, челендж «Вправи зі скакалкою».
у ЗОШ № 11 – «Веселі старти» для учнів 1-4 класів, зустріч учнів 5-9 класів з титулованою та відомою спортсменкою Осецькою Антоніною (майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу WAKO, бронзова призерка Чемпіонату Світу, чемпіонка Кубку Світу, срібна призерка Чемпіонату Європи, багаторазова Чемпіонка України), шкільна спартакіада для учнів 5-9 класів, танцювальний флешмоб «В здоровому тілі – здоровий дух» провели лідери учнівського самоврядування для учнів 1-5 класів.
У НВК № 14 проводилися:

  • Олімпійські уроки «Борись, перемагай – мир для України здобувай!».
  • Ранкові зустрічі «Наші перемоги присвячуємо Тобі, Україно!». Презентація улюблених видів спорту.
  • День Чемпіонів «Спорт – наш вибір!». Святкова фотосесія.
  • Рухливі перерви «Будь активний заради миру!»
  • Спортивні змагання «Старти надій».
  • Спортивні змагання «Естафети мужності».
  • Товариська зустріч з волейболу.
  • Фестиваль руханок «Рух заради здоров’я».
    У Кам’янець-Подільському ліцеї № 16 під гаслом “Україна! Ми за тебе!” проведено спортивні змагання, естафети “Ми спортивна надія України” для учнів 2-5 класів присвячених Дню фізичної культури та спорту України.
    У ЗОШ № 17: були проведені такі заходи: ранкова танцювальна зарядка, спортивні змагання, конкурс малюнків «Я обираю спорт», інформаційні хвилинки.
    В Довжоцькому ліцеї серед учнів 1-4 класів були проведені змагання, естафети, «Веселі старти», серед здобувачів освіти 5-11 класів онлайн-уроки, а також переглянуто відео з відомими спортсменами та тренерами. Метою заходів було залучити учнів до позакласної роботи, згуртувати, сприяти фізичному та розумовому вихованню школярів. Предметний тиждень з фізичної культури стимулює до творчого самовдосконалення учнів, виявленні обдарованих учнів, сприянні фізичного розвитку у школярів, підвищенні інтересу до фізичної культури.
    У Колибаївській гімназії – 09 вересня для учнів 5-9 класів були проведені виховні години, онлайн-уроки з переглядом відео з відомими спортсменами та тренерами, ветеранами спорту. Також учні виконували різноманітні фізичні вправи, змагалися з волейболу та футболу. Весело і цікаво пройшли естафети, конкурси та ігри між учнями 1 – 4 класів.
    У Кам’янець-Подільському ліцеї вже стає традицією напередодні Дня фізичної культури і спорту проводити загальноліцейській спортивно-розважальний захід “Коло єднання та дружби” для новоприбулих учнів 9-х класів. Ліцеїсти усіх допрофільних груп змагалися у спортивних естафетах, конкурсах, вболівали та підтримували одне одного. Було весело, радісно, дружньо, захопливо, цікаво, корисно! Перемогу (1 місце) здобула 11 група, 2 місце -14 група, 3 місце розділили 12 і 13 групи. Наприкінці заходу директор ліцею Кузема А.Л. привітала ліцеїстів та вручила грамоти. Дякуємо учителям фізкультури Гордусь М.В., Горецькому О.О., які придумали, організували і провели спортивні змагання, та класним керівникам: Семенишеній Т.В., Соболь О.В., Новаковській В.С.
    В Кам’янець-Подільській ДЮСШ № 2, з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України, проходили заходи:
  • 10 вересня 2022 року відбулись навчальні спаринги з кікбоксингу, в яких взяли участь вихованці ДЮСШ № 2, вихованці ММА клубу “Гуни” та вихованці Федерації кікбоксингу Маріуполя. (Організував та підготував вихованців ДЮСШ № 2 тренер-викладач з кікбоксингу Анатолій Лабатюк).
  • 10 вересня 2022 року на філії ДЮСШ № 2 відбулось спортивне свято для вихованців відділення вільної боротьби та відділення тхеквондо (спортивні естафети, борцівське регбі, навчальні спаринги). Організували та підготували юних спортсменів тренери викладачі ДЮСШ № 2 Дмитро Пасенко, Валентин Негода, Катерина Тютюнник, Юрій Білоцький.
  • 10 вересня 2022 року до Дня фізичної культури і спорту проходила першість ДЮСШ № 2 з тенісу серед юнаків та дівчат до 12 років. Серед юнаків місця розподілилися таким чином:
    перше місце – Герман Крамаренко,
    друге місце – Олексій Чемерис,
    третє місце – Іван Радецький;
    серед дівчат:
    перше місце – Юля Гандзюк,
    друге місце – Олександра Григорова,
    третє місце – Еріка Кононюк.
    Підготувала юних спортсменів та організувала змагання тренер-викладач ДЮСШ № 2 Ірина Ковальчук.
  • 9 вересня 2022 року відбулись змагання з футболу серед юнаків 2011-2012 р.н ДЮСШ № 2, присвячені Дню фізичної культури і спорту України. В змаганнях взяли участь команди ДЮСШ № 2: Імпульс ДЮСШ № 2 – тренер-викладач Володимир Пташник, Юніор ДЮСШ №2 – тренер-викладач В’ячеслав Цимбалістий, Форвард ДЮСШ № 2 – тренер-викладач Віктор Залісний, Автосонік ДЮСШ № 2 – тренер-викладач Володимир Лукашевич, Поділля ДЮСШ № 2 – тренер-викладач Олексій Муляр, Спортлідер ДЮСШ № 2 – тренер-викладач Сергій Горенко.
  • 11 вересня 2022 року відбулись змагання з тенісу настільного серед дітей та дорослих ” Зустріч поколінь” приурочені до Дня фізичної культури і спорту України.
    Результати змагань:
    1 місце – Кантаревич Денис (вихованець ДЮСШ №2);
    2 місце – Сафонов Олександр (підприємець);
    3 місце – Сімінюк Дмитро – ветеран спорту.
    Організував та провів дані змагання тренер-викладач з настільного тенісу Сергій Степанков.