skip to Main Content

Переможний фініш кам’янчанина у Львові

       24-25 вересня 2022 року  на стадіоні «Скіф» Львівського державного університету фізичної культури відбувся Командний чемпіонат України з легкої атлетики, на якому  виступив єдиний представник Хмельниччини -20-річний студент Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (ректор – Сергій КОПИЛОВ), майстер спорту України Андрій Атаманюк.

     В перший день змагань він встановив особистий рекорд у бігу на 1500 м  (3 хв 48,81 сек) і посів 4 місце. А виграв першість на цій дистанції  з результатом 3 хв 45,11 сек Вадим Лонський – вихованець Старосинявської школи бігу (перший тренер Іван Чорний), котрий наразі виступає за Донецьку область.

      Наступного дня під час бігу на 5000 м обоє спортсменів  з самого старту захопили лідерство, з кожним подоланим колом відриваючись від інших суперників.   Фінішне прискорення цього разу краще вдалося виконати Андрієві, який показав переможний час (14 хв 22,69 сек). Лише на 0,16 сек відстав від нього Вадим. Цими змаганнями вони завершили свої виступи літнього сезону на бігових доріжках стадіону і тепер розпочнуть   підготовку до кросових стартів, щоб відібратись до збірної команди України на чемпіонат Європи, який 11 грудня прийматиме  італійський Турин.

За інформацією першого заступника голови Відділення НОК України у Хмельницькій області Віктора ФЛЕНТІНА