skip to Main Content

Легкоатлети Старокостянтинівської спортивної школи – призери юнацького чемпіонату України

      З 03 по 05 лютого 2023 року у м. Києві проводився чемпіонат України з легкої атлетики  в приміщенні сред юнаків та дівчат 2006-2007 років народження.                 

     505 юних спортсменів з усіх регіонів країни приїхали поборотися за особисті рекорди  та командну першість.

     Хмельниччину представили 16 атлетів з обласного центру, Старокостянтинова та Нетішина.

     Вперше в історії Старокостянтинівська дитяча юнацько-спортивна школа стала третьою (109 очок) в командному заліку, поступившись лише Любешівській ДЮСШ Волинської області (163 очки) та Київській КДЮСШ №16 (118 очок).                                                                            

     Наші земляки навіть претендували і на друге місце, проте не зміг фінішувати із-за власної технічної похибки  у фінальному забігу на 60 м з бар’єрами перспективний Вадим Голянтус, 2007 р.н., втративши залікові очки.  

      Вкотре своє беззаперечне домінування серед вітчизняних скороходів у цій віковій групі підтвердив нинішній лідер старокостянтинівських легкоатлетів Роман Горбачов, який пройшов до чергового чемпіонства 5000м за 21 хв 54,16 сек, випередивши найближчого суперника майже на 40 сек.

     Лише відсутність достатнього змагального досвіду не дозволив двом хмельничанам з Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді здобути особисті нагороди.  Так, Денис Ференс в ході тактичної боротьби спочатку фінішував четвертим у бігу на 1500 м (4 хв 31,42 сек), а наступного дня занадто швидко для себе розпочав забіг на 3000 м і, не втримавши заданого темпу, зумів завершити його на 5 позиції (10 хв 00,88 сек).    Анастасія Гавришко також посіла 5 місце в бігу на 800 м, продемонструвавши свій найкращий час у кваліфікаційному забігу (2 хв 26,45 сек ).

      Вітаємо чемпіона, команду  і тренерський склад Старокостянтинівської ДЮСШ: Олександра Вербицького, Володимира Гоняка, Віктора Соботовича з успішним виступом на всеукраїнському рівні і бажаємо нових перемог.

    За інформацією першого заступника голови відділення НОК України у Хмельницькій області Віктора Флентіна.