skip to Main Content

В Хмельницькому долали кілометри і збирали кошти на потреби воїнів, які боронять Україну на передовій

      За ініціативи громадських волонтерських  організацій, місцевої бігової спільноти при підтримці Національної академії Державної прикордонної служби України, обласної військової адміністрації та міської ради, в Хмельницькому протягом минулого уїкенду відбулися два благодійні старти.

       В атмосфері єдності заради спільної мети – збору коштів на  потреби бойових підрозділів 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» Гвардії Наступу у суботу до забігів на вулиці Прибузькій  долучились  1 тисяча 375 військовослужбовців і цивільних різного віку.                        Дистанції на вибір були під силу кожному: 500 метрів для дітей, 1 кілометр або 3 кілометри для дорослих. Також, усі охочі мали змогу взяти участь у благодійному аукціоні та придбати картини або воєнні трофеї.

      Всіх, хто долучився до пробігу, нагородили оригінальними пам’ятними медалями патріотичного спрямування, а переможців відзначили ще  й  призами від спонсорів.

       Під час урочистого підведення підсумків  дійства представники ГО «Підтримка України» передали українським захисникам-прикордонникам  два тепловізори, два монітори та три  планшети, придбаних на зібрані понад  300тисяч гривень грошові внески  від учасників забігів.

       А в неділю у дендропарку відбувся ще один благодійний біговий захід -«Проскурів Run».

      Понад 150 спортсменів змагалися на дистанціях 10, 6 та 2 км.

      Для найменших учасників організували дитячі забіги на 1000, 500 та 100 метрів.

       Усі зібрані кошти  направили на купівлю приладу нічного бачення для 8 полку спецпризначення ЗСУ, адже саме завдяки  зусиллям  україських воїнів ми маємо можливість проводити такі заходи.

       Члени відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області  прийняли активну участь в проведенні обох пробігів. Зокрема, військовослужбовці – олімпієць 1996 року, переможець і багаторазовий призер чемпіонатів світу з веслування на байдарках Олексій Слівінський, призер міжнародних та всеукраїнських змагань з легкої атлетики Андрій Мельніков, а також учасниця Ігор 2008 та 2012 років марафонка Тетяна Загрійчук, були задіяні в якості організаторів та суддів. А ветерани військової служби, очільники Клубу ветеранів легкої атлетики Віктор Флентін та Олександр Нагуляк  були серед лідерів – бігунів у своїх вікових групах, успішно долаючи траси пробігів.

       Ми щиро вдячні усім, хто долучився до організації та проведення пробігів! Ці благодійні заходи ще раз довели, що наша сила – в єдності!

      Разом до перемоги!  Відстоїмо кожен метр України!

     За інформацією першого заступника голови відділення НОК України у Хмельницькій області Віктора ФЛЕНТІНА

Хмельницьке обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України