skip to Main Content

Відзначення Дня охорони праці у Відокремленому структурному підрозділі «Новоушицький фаховий коледж Закладу Вищої освіти «Подільський державний університет»

Відокремлений структурний підрозділ «Новоушицький фаховий коледж Закладу Вищої освіти «Подільський державний університет» (директор – Мирослава ІВАСИК) активно долучився до Відзначення Дня охорони праці:

1.Видано наказ «Про відзначення Дня охорони праці у 2023 році».

2. Проведена адміністративна (13.04.2023 року), методична  ради (20.04.2023 року), де розглянуто питання про організацію та методичний супровід відзначення Дня охорони праці в коледжі; схвалено План заходів Дня хорони праці, в т.ч. ТИЖНЯ охорони праці  з 24.04. 2023 по 28.04.2023 року.

3. Видано наказ «Про проведення заходів, присвячених Дню пам’яті  Чорнобильської трагедії », проведено засідання МО кураторів академічних груп коледжу, де розглянуто питання про відзначення знаменних та пам’ятних дат квітня:

–   виховні та інформаційно-просвітницькі години для студентів І-ІІІ курсу

«Цей біль Чорнобиль…»; зустріч із ліквідаторами-новоушиччанами «Поговоримо відверто…»

– відеолекторій «Чорнобиль у згадках світового та українського документального  кіно» для студентів коледжу та мешканців гуртожитку;

4. Вшанування пам’яті працівників, які загинули на виробництві в мирний час та під час воєнного стану (долучилися студенти ІV курсу, інженер з охорони праці Олег ЛІСОВИЙ, викладач Олександр ШВЕЦЬ);

5. Лекторій для працівників, зокрема,  технічного персоналу коледжу,  «Підвищення ефективності комунікації в сучасних реаліях та умовах воєнного стану» – інженер з охорони праці Олег ЛІСОВИЙ.

6. Тиждень охорони праці (за окремим планом):

– екскурсія для студентів ДХ13 ВСП “Новоушицький фаховий коледж” ЗВО “Подільський державний університет” в Новоушицьку пожежно-рятувальну частину» , викладач з ОП Юлія ВЕРБІЦЬКА;

– круглий стіл «Пам’яті  рятувальників присвячується…», викладач Олександр КОБИЛЕЦЬКИЙ;

– відеолекторій «Це повинен знати кожен», інженер з охорони праці Олег ЛІСОВИЙ;

– навчання-зустріч «ЗАПОБІГТИ ! ДОПОМОГТИ! ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА»

для працівників та студентів коледжу за участі ДСНС Кам’янець – Подільського району,  Новоушицька ОТГ 16 пожежно-рятувальна частина, екстрена медична допомога, Хмельницькобленерго та Хмельницькгаз. А саме: ліквідація загорання в лівому крилі корпусу з виносом постраждалого та надання йому медичної допомоги.

       Студенти коледжу навчились швидко, оперативно та без паніки евакуйовуватись з задимлених приміщень  на безпечну відстань.

       Фахівці ДСНС розповіли, як користуватися вогнегасником, що робити, якщо сталася пожежа, як евакуйовуватися із приміщення, про що повідомляти телефоном Службу порятунку. Рятувальники впевнені, що усі ці знання і навички у майбутньому можуть врятувати життя у разі небезпеки.

5. Розміщено  інформаційний матеріал, присвячений Дню охорони праці на веб-сайті коледжу, сторінці  в соціальних мережах та на інформаційному стенді, включаючи роздатковий матеріал – пам’ятки, буклети, малюнки тощо.