skip to Main Content

Cвято для юних фехтувальників в Хмельницькому

       29-30 квітня в Хмельницькому за підтримки регіонального відділення Національного олімпійського комітету України проведено змагання з фехтування на шпагах в  рамках «Дитячої ліги Миронюка».                                                   

     Упродовж двох днів 193 хлопчиків та дівчаток розіграли нагороди в особистій першості у чотирьох вікових категоріях (U-9, U-11, U-13, U-15).                                                                                                                          Свою майстерність на доріжках у двох спортзалах політехнічного коледжу продемонстрували представники провідних фехтувальних клубів країни з Києва, Хмельницького, Львова, Тернополя, Харкова, Ужгорода, Дніпра, Запоріжжя, Івано-Франківська, Олександрії.                                 

      На урочистому відкритті змагань їх привітали: голова відділення НОК України  в Хмельницькій області  Віталій Огон  та начальник  управління молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької ОДА Наталія Томусяк.

Найвагоміший медальний доробок – шість нагород, три з яких найвищого ґатунку, зібрали фехтувальники Хмельницького. У трьох з чотирьох вікових категорій  золото вибороли  місцеві юнаки Артем Мельник, Михайло Гавадзин  та Роман Мельник.

       А серед дівчат переможцями стали  двоє львів’янок Тетяна Орєхова  та Дарія Моногарова.

       Призери змагань були нагороджені грамотами, медалями, подарунками від відділення НОК та грошовими сертифікатами на придбання фехтувального спорядження в магазинах «STM», а тренери переможців кожної вікової категорії отримали енциклопедію «Фехтування» в запитаннях та відповідях.

    За інформацією заступника голови осередку НОК України в Хмельницькій області Віктора Флентіна.