skip to Main Content

Друга медаль Марини Бех-Романчук в сезоні «Діамантової ліги»

       02 червня 2023 року на етапі «Діамантової ліги» у Флоренції (Італія) хмельничанка Марина Бех-Романчук  стала третьою в стрибках у довжину. А змагалися з нею в стрибковому секторі стадіону «Luigi Ridolfi» найтитулованіші легкоатлетки сьогодення в цьому виді: олімпійська чемпіонка німкеня Малайка Мігамбо, чотириразова переможниця Діамантової ліги, дворазова чемпіонка Європи сербка Івана Вулета, діюча чемпіонка Європи в приміщенні британка Жазмін Соєрс, віцечемпіонка світу Есе Бруме з Нігерії, місцева зірка – срібна призерка Євро-2023 в приміщенні Ларісса Япічіно

      А боротьба за призові місця між ними відбувалась таким чином.

      Після стартових спроб хмельничанка розташувала на проміжному другому місці — позаду 20-річної  Япічіно, що перестрибнула Марину на 20 сантиметрів, продемонструвавши 6,79 м.

      На другій позиції Бех-Романчук  трималася до четвертої спроби. Саме тоді її випередила американка Тара Девіс-Вудголл, стрибнувши 6,74 м. Натомість українка свій результат не змогла покращити.

      Після 5 спроб саме між Бех-Романчук, Япічіно та Девіс-Вудголл розгорнулася боротьба за розподіл місць на подіумі. Марина у вирішальній 6-й спробі зробила заступ і підсумковий результат не поліпшила — третє місце, Бруме четверта (6,58 м). Ще в сантиметрі позаду  Малайка Мігамбо (6,57м).

 «Бронза» для Марини стала другою нагородою на цьогорічній   «Діамантовій лізі» , адже напередодні здобула «срібло» етапу  Ліги  в Рабаті у потрійному стрибку.

     На змаганнях у Флоренції  виступила також наша землячка – вихованка Нетішинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, а нині представниця Донецької області Вікторія Ткачук, яка бігову дистанцію  400 м з бар’єрами завершила п’ятою (54,71 сек), а  найкращий результат сезону в світі показала голландка Фемке Бол (52,43 сек).

      Гордимося і вболіваймо за подолянок, котрі гідно тримають спортивний фронт! Все буде Україна!