skip to Main Content

Святкування Олімпійського дня на спортивній арені міста Хмельницького – СК «Поділля»

        До святкування Олімпійського дня в обласному центрі долучились біля 400 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, учнівська молодь з пришкільних таборів відпочинку Хмельницької і Солобковецької територіальної громад. Відбувся захід у форматі фестивалю на головній спортивній арені міста-СК «Поділля», із задіянням мультимедійного табло, на якому демонструвалися відеоматеріали  яскравих спортивних подій Олімпійського руху Хмельниччини та України.

       Серед організаторів та почесних гостей були очільники обласних і міських державних, муніципальних  та громадських організацій спортивного спрямування, в тому числі директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл, голови фізкультурно-спортивних товариств і 5 олімпійців:чемпіон та срібний призер з веслування на байдарках  Ігор ХХІ Олімпіади Сергій НАГОРНИЙ, чотириразова учасниця зимових Оліміпійських ігор (2010, 2014, 2018, 2022) фристайлістка  Ольга ПОЛЮК, дворазова учасниця Ігор 2008 та 2012 років марафонка Тетяна ЗАГРІЙЧУК (ФІЛОНЮК), учасниця ХХІХ Олімпіади зі стрільби з лука Вікторія КОВАЛЬ, учасник зимових Олімпійських ігор в Альбервілі та Ліллехаммері бобслеїст Олександр БОРТЮК.

    Привітали учасників зі святом олімпізму голова  відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Віталій ОГОН, начальник управління молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької обласної державної адміністрації Наталія ТОМУСЯК та від олімпійців краю Олександр БОРТЮК. 

       Після урочистого підняття Державного прапора України, прапора НОК України  та Олімпійського прапора,  присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять  мужніх українських воїнів, котрі загинули в боротьбі з російськими агресорами, захищаючи нашу свободу і демократичні цінності.                                          

Потім усі присутні в  єдиному русі «Олімпійської зарядки»  підтримали українських спортсменів, що наразі перебувають на «спортивному фронті» -ІІІ Європейських іграх в Польші, у гарному настрої повторюючи вправи за юними представницями відділення художньої гімнастики ДЮСШ № 3 на чолі з їх тренером Оленою РЕПЙОВОЮ.                                          

      На спортивній арені розгорнули 8 локацій, де юні спортсмени та всі бажаючі випробовували свою фізичну підготовку і вправність у різних видах спорту: тхеквондо ВТФ, дзюдо, вільній боротьбі, стрільбі з лука, боксі, фехтуванні, бадмінтоні та баскетболі. Дехто з прибулих дітлахів виявив бажання продовжити вдосконалюватися  в обраних дисциплінах, встановивши контакти з тренерами.

    Наприкінці заходу всі  присутні на святі спорту мали змогу разом з олімпійцями та факелоносцями естафети Олімпіади-80 здійснити символічний пробіг по колу стадіону, який 08-09 липня 1980 приймав олімпійський вогонь ХХІІ Ігор.

    Окрім позитивних емоцій, юні учасники дійства отримали сертифікати, сувенірну продукцію НОК України, виготовлену до Олімпійського дня, і солодощі. Більшість з них сфотографувалися на згадку з титулованими олімпійцями.

      Іногородні школярі також ознайомились з експонатами «Музею спортивної  слави  міста Хмельницького», розміщеному безпосередньо у підтрибуному приміщенні стадіону.

За інформацією заступника голови осередку НОК України в Хмельницькій області Віктора Флентіна.