skip to Main Content

«Олімпійська миля» в Хмельницькому об’єднала шанувальників спорту різних поколінь

         08 липня 2023 року регіональним відділенням НОК України   проведено  відкритий обласний легкоатлетичний пробіг «Олімпійська миля», присвячений 43-річниці естафети Олімпійського вогню Ігор ХХІІ Олімпіади  шляхами Хмельниччини.

       Захід відбувся на центральному  стадіоні «Поділля» в Хмельницькому за участю вихованців місцевих дитячо-юнацьких спортивних закладів, курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України, військовослужбовців правоохоронних органів, бігунів-аматорів різних вікових груп, котрі регулярно займаються  улюбленим видом спорту-легкою атлетикою, cповідуючи олімпійські цінності:  досконалість, дружбу, повагу. До них долучилися окремі бігуни зі Старосинявської та Ярмолинецької територіальних громад. Стартували  члени кількох родин: батьки і діти, чоловіки та жінки.

       Почесними гостями спортивного свята стали 12 факелоносців естафети Олімпійського вогню, які 08 та 09 липня 1980 року  пронесли шляхами  Хмельниччини цей символ миру та єднання, а нині проживають в обласному центрі. Серед них була і багаторазова чемпіонка України з бігу на середні дистанції, майстер спорту Ганна Криніна. Саме їй випала честь запалити  олімпійський вогонь в чаші на стадіоні «Поділля» 08 липня 1980 року під час урочистостей з нагоди його зустрічі.  Ця знакова  подія демонструвалася на мультимедійному табло стадіону і через 43 роки, напередодні  забігів.

      Після успішного подолання дистанції довжиною в 1609 метрів, учасники змагань отримали позитивні емоції, чим вкотре підтвердили важливість спорту в  їхньому житті.

        Абсолютними переможцями пробігу стали мельничани Тарас Чукань та Каріна Яструб.

      Призери пробігу в чотирьох вікових групах серед чоловіків та жінок (кадети, юнаки, дорослі, ветерани) нагороджені грамотами і медалями, призери в абсолютному заліку за рейтингом, який враховує результат і вік спортсмена, отримали кубки відділення НОК України в Хмельницькій області.

   Подарунками від Хмельницької обласної оганізації ветеранів спорту відзначені: наймолодший –  9-річний  хмельничанин  Володимир Яструб         та найдосвідченіший –  85-річний Володимир Бохонський з Ярмолинець, призер чемпіонату світу,багаторазовий рекордсмен та чемпіон України з легкої атлетики  серед ветеранів.

     За багаторічну активну участь у ветеранському та олімпійському рухах, особистому прикладі ведення здорового способу життя через заняття спортом, грамоти від організаторів  отримали всі  прибулі на пробіг факелоносці.

       Всього в заході взяли участь понад 70 зацікавлених осіб, які в ході спілкування про свій спортивний життєвий шлях, активно фотографувалися на згадку та бажали олімпійцям України кваліфікуватися і успішно виступити на Іграх XXXIIІ Олімпіади в Парижі.

За інформацією першого заступника голови відділення НОК України у Хмельницькій області Віктора ФЛЕНТІНА.