skip to Main Content

Хмельниччина обрала кращих спортсменів серпня-2023

      Члени Виконкому відділення НОК України в Хмельницькій області спільно з Хмельницькою обласною асоціацією спортивних журналістів розглянули досягнення спортсменів подільського краю на міжнародних змаганнях та визначили переможців місяця, що минув.

      Кращим спортсменом серед дорослих у серпні було обрано Ігоря Кізиму, який успішно виступив на чемпіонаті світу з кульової стрільби в столиці Азербайджану Баку, здобувши 7 нагород. В  стрільбі з пневматичної гвинтівки по рухомій мішені зі змінною швидкістю на 10 метрів він виборов 3 золоті медалі у вправах: ГП-12 (особистий та командний залік) та ГП-11а (командний залік) і 1 срібну в особистому заліку у вправі ГП-11а.

      Ще три нагороди  нашому  спортсмену дісталися у стрільбі з малокаліберної гвинтівки по рухомій мішені на 50 м: «золото» – вправи МГ-12 та МГ-11а в командному заліку  і  індивідуальне «срібло» у вправі МГ-12.

      На найвищу сходинку п’єдесталу у командній першості Ігор Кізима підіймався разом з членами збірної України Данилом Даніленком з Вінниці та хмельничанином Денисом Баблюком.

     А при визначенні кращого серед перспективних спортсменів (юнаки, юніори та молодь)  віддали перевагу 18-річній студентці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Олександрі Чернусі, яка 8  серпня в Єрусалимі (Ізраїль) на  чемпіонат Європи з легкої атлетики серед юніорів U20 змогла вирвати «золото» в останній спробі у потрійному стрибку з особистим рекордом- 13,63 м.                                

     Вперше Олександрі вдалося на цих змаганнях виконати норматив майстра спорту України і на мажорній ноті завершити виступи в успішному для неї році, адже вона стала чемпіонкою та володаркою Кубка України  в приміщенні серед дорослих , а також перемогла  на   ХVIIІ літній Універсіаді України у потрійному стрибку.

       Лауреати спортивного місяця будуть відзначені подарунками відділення НОК України в Хмельницькій області.

      Вітаємо спортсменок та їхніх наставників з вагомими серпневими здобутками і бажаємо нових перемог та звершень!

За інформацією першого заступника голови відділення НОК України у Хмельницькій області Віктора Флентіна.