skip to Main Content

Заклади освіти Кам’янець-Подільської міської ради активно долучилися до участі у різноманітних заходах до Дня фізичної культури і спорту

      До відзначення Дня фізичної культури і спорту долучилися заклади загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської міської ради (начальник управління освіти і науки – Сергій МЕЛЬНИК) та Кам’янець-Подільська ДЮСШ № 2 (директор – Василь ПАСЕНКО). Серед проведених заходів: У ліцеї № 1 проведено: єдиний день ранкової гімнастики (зарядка) – 1-11 класи, інформаційні хвилини «Гордість України» – 5-8 класи, Спартакіада з видів спорту – 6-11 класи. З нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту класні керівники провели виховні години та онлайн-уроки: «Здоровим бути – зі спортом дружити», «Спорт – сила, краса, здоров’я», «Молодь обирає здоров’я». Розповіли учням про відомих спортсменів України та провели фізкультхвилинки. Метою проведення заходів було заохочення школярів до здорового способу життя, залучення молоді до спорту, збереження та зміцнення здоров’я.

В ліцеї № 5: в День фізичної культури та спорту відбувся під керівництвом учителів фізичного виховання Снігур О.Б., Ткачука Д.А., Ільчишина О.С., педагога-організатора Лободи А.М.  Відчувається, як усі скучили за спільними справами, позитивними емоціями та чудовим релаксом на свіжому повітрі! Дякуємо учням 8 класів за патріотичний флешмоб “Незламні”! Наші діти – неймовірні! Дякуємо ЗСУ за таку можливість! Слава Україні! Героям слава!

До Дня фізичної культури і спорту у ліцеї №8 проведено естафети, онлайн-уроки, челендж «Вправи зі скакалкою».

У гімназії № 4: «Веселі старти» для учнів 1-4 класів. зустріч  учнів 5-9 класів з титулованою та відомою спортсменкою Осецькою  Антоніною (майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу WAKO, бронзова призерка Чемпіонату Світу, чемпіонка Кубку Світу,  срібна призерка Чемпіонату Європи, багаторазова Чемпіонка України), шкільна спартакіада для учнів  5-9 класів. танцювальний флешмоб «В здоровому тілі – здоровий дух» провели лідери учнівського самоврядування для учнів 1-5 класів.

В ліцеї №13 було проведено: спортивні змагання серед  учнів 3-4 класів, здобувачі освіти із задоволенням брали участь в усіх естафетах, які було організовано вчителями фізичного виховання, відбувся урок, на який завітала Олександра Чернуха – випускниця нашої школи, студентка ІІІ курсу факультету фізичного виховання Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Ім’я Олександри відоме в спортивних колах України та Європи. Ця дев’ятнадцятирічна  дівчина – майстер спорту України, чемпіонка України та Європи з легкої атлетики серед юніорів.

   Нещодавно Олександра Чернуха повернулася з чемпіонату Європи серед юніорів, який проходив у місті Єрусалимі (Ізраїль). Спортсменка стала переможницею, стрибнувши на 13,63м в потрійному стрибку та отримала золоту медаль. На зустрічі зі школярами Саша розповіла про свій шлях у спорті, демонструвала відеоролики про тренування, змагання, прекрасні миті перемог та нагороджень за спортивні здобутки.

У ліцеї № 14:  Олімпійські уроки «Борись, перемагай – мир для України здобувай!», ранкові зустрічі «Наші перемоги присвячуємо Тобі, Україно!». Презентація улюблених видів спорту, День Чемпіонів «Спорт – наш вибір!», святкова фотосесія, рухливі перерви «Будь активний заради миру!», спортивні змагання «Старти надій», спортивні змагання «Естафети мужності», товариська зустріч з волейболу, фестиваль руханок «Рух заради здоров’я».

У ліцей № 15: в рамках Олімпійського тижня і до Дня Фізичної культури і спорту відбулися активності в 3 та 4 класах «У здоровому тілі – здоровий дух!»

У Кам’янець-Подільському ліцеї №16 під гаслом «Україна! Ми за тебе!» проведено спортивні змагання, естафети «Ми спортивна надія України» для учнів 2-5 класів присвячених Дню фізичної культури та спорту України.

У ліцеї № 17: ранкова танцювальна зарядка, спортивні змагання, конкурс малюнків «Я обираю спорт», інформаційні хвилинки.

В Довжоцькому ліцеї серед учнів 1-4 класів були проведені змагання, естафети, «Веселі старти», серед здобувачів освіти 5-11 класів онлайн-уроки, а також переглянуто відео з відомими спортсменами та тренерами. Метою заходів було залучити учнів до позакласної роботи, згуртувати, сприяти фізичному та розумовому вихованню школярів. Предметний тиждень з фізичної культури стимулює до творчого самовдосконалення учнів, виявленні обдарованих учнів, сприянні фізичного розвитку  у школярів, підвищенні інтересу до фізичної культури.

У Колибаївській гімназії 08 вересня для учнів 5-9 класів були проведені виховні години, онлайн-уроки з  переглядом відео з відомими спортсменами та тренерами, ветеранами спорту.  Також учні виконували різноманітні фізичні вправи, змагалися з волейболу та футболу. Весело і цікаво пройшли естафети, конкурси та ігри між учнями 1 – 4 класів.

У Кам’янець-Подільському ліцеї вже стає традицією  напередодні Дня фізичної культури і спорту проводити загальноліцейській спортивно-розважальний захід «Коло єднання та дружби» для новоприбулих учнів 9-х класів. Ліцеїсти усіх допрофільних груп змагалися у спортивних естафетах, конкурсах, вболівали та підтримували одне одного. Було весело, радісно, дружньо, захопливо, цікаво, корисно!

    У Кам’янець-Подільській ДЮСШ № 2: навчальні спаринги з кікбоксингу, в яких взяли участь вихованці ДЮСШ № 2, вихованці ММА клубу «Гуни», та вихованці Федерації кікбоксингу Маріуполя. (Організував та підготував вихованців ДЮСШ № 2 тренер-викладач з кікбоксингу Анатолій ЛАБАТЮК), спортивне свято для вихованців відділення вільної боротьби та відділення тхеквондо (спортивні естафети, борцівське регбі, навчальні спаринги) Організували та підготували юних спортсменів тренери викладачі ДЮСШ №2 Дмитро Пасенко, Валентин Негода, Катерина Тютюнник, Юрій Білоцький.

До Дня фізичної культури і спорту проходила першість ДЮСШ  з тенісу серед юнаків та дівчат до 12 років, відбулись змагання з футболу серед юнаків 2012-2013 р.н, присвячені Дню фізичної культури і спорту України, змагання з тенісу настільного серед дітей та дорослих ” Зустріч поколінь” приурочені до Дня фізичної культури і спорту України.