skip to Main Content

Як Хмельницькі політехніки відзначали День фізичної культури та спорту й Міжнародний день студентського спорту

У вересні українці відзначають два свята – День фізичної культури і спорту та Міжнародний день студентського спорту. В Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі Національного університету «Львівська політехніка» (директор – Вадим ОВЧАРУК, керівник фізичного виховання – Іван ШИМКІВ) надається великого значення розвитку фізичної культури. Цю важливу справу здійснює кафедра фізичного виховання і захисту України, на якій працює найкращий викладацький склад. Педагоги мають значні особисті заслуги у спорті та підготовці спортсменів. За даними видання Слободянюка П., Клюса І. «Народний рух України на теренах Хмельниччини», – Житомир, 2021 кращим тренером із баскетболу було визнано колишнього керівника фізичної культури ХПФК, Почесного працівника фізкультури та спорту Петра СТАРЦУНА.

     На зміну Петру Романовичу прийшов «Майстер спорту України з кіокушинкай карате», «Заслужений тренер України», неодноразовий чемпіон України, призер міжнародних змагань, засновник і постійний голова Хмельницької обласної федерації кіокушинкай карате Іван ШИМКІВ. Нещодавно одна із статей у черговому випуску інформаційного вісника «Освітня траєкторія» розповідала про його життєвий та професійний шлях. Автор публікації – викладачка української мови та літератури, старший викладач Леся СЛОБОДЗЯН.

      Викладання навчальної дисципліни «Фізична культура» здійснюється викладачами кафедри на високому навчально – методичному рівні. Окрім того, в коледжі проводиться потужна позаурочна й індивідуальна робота: діють спортивні секції, здійснюється пошук нових форм організації фізкультурно – оздоровчої та спортивної роботи, ініціюються загальноколеджівські змагання.
     Відзначаючи Міжнародний день студентського спорту, в Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі Національного університету «Львівська політехніка» провели ПЕРШІСТЬ КОЛЕДЖУ з підтягування на перекладині.

        Переможцями стали:
1. Левін Андрій, гр. КІ-212 (29 разів);
2. Рибак Андрій, гр. ПІ-212 (28 разів);
3. Дяденко Назар, гр.КІ-203 (27 разів);
Шумейко Максим , гр.АТ-221 (27 разів).

    Беззаперечним є той факт, що в умовах війни спорт не може бути аполітичним. У Хмельницькій політехніці чимало спортивних заходів стають благодійними та присвячуються нашим славним захисникам. 

За інформацією Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка»