skip to Main Content

В Хмельницькому закладі дошкільної освіти № 48 «Червона квіточка» Хмельницької міської ради Хмельницької області широко впроваджують інноваційні оздоровчі технології

      Вчитель-логопед ЛЯУР Ірина Юріївна у тісній співпраці з інструктором з фізкультури ЧАБАНЮК Лілією Євгенівною у роботі з дітьми дошкільного віку використовують балансири та тренажери, які вчать дошкільнят відчувати своє тіло у просторі та розподіляти свою вагу, утримуючи рівновагу.

Займаючись на балансирі дитина: розвиває координацію рухів; стимулює роботу правої та лівої півкулі; тренує рівновагу; зміцнює м’язовий корсет; розвивається загальна моторика (поліпшується плавність рухів, точність, спритність); покращується зорово-моторна координація; покращується мовлення (чіткість, плавність); підвищується концентрація уваги, швидкість мислення.

    Також використовують нейротренажери (банери) для вивчення право-ліво, вчасного переключення з одного виду вправ на інший, концентрація уваги, розвиток мислення, пам’яті. Педагоги використовують ортопедичні килимки у поєднанні з різними техніками.

     Су-Джок терапія – це стимулювання біологічно активних, які розміщені на кистях і стопах. Заняття з кульками та еластичними кільцями Су-Джок підвищує захисні сили дитячого організму, фізичну й розумову працездатність, активізує психічні процеси, стимулює розвиток мовлення. Окрім того, вона зацікавлює дітей турбуватися про своє здоров’я. Кінезіологічні вправи розвивають мозолисте тіло, підвищують стійкість до стресів, синхронізують роботу півкуль, покращують розумову діяльність, сприяють поліпшенню пам’яті та уваги.