skip to Main Content

Справжній спортивний листопад під назвою «Шкільні ігри» у закладах загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської міської ради

В рамках загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч зі спортом» за програмою «Шкільні ігри» у закладах загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської міської ради (в.о. начальника управління освіти і науки, начальник відділу загальної середньої, позашкільної освіти та кадрового забезпечення – Валентина ПОТАНСЬКА) проводилися різноманітні та цікаві фізкультурно-оздоровчі заходи:

  • з 8 по 13 листопада в місті проходила Спартакіада Кам`янець-Подільської МТГ серед здобувачів освіти закладів освіти з баскетболу 3х3 у трьох вікових категоріях. Незважаючи на повітряні тривоги, чемпіонат міста проведено на високу рівні.

У молодшій категорії 5-6 класів – серед дівчат брали участь 4 команди, які за коловою системою посіли ось такі турнірні місця: 

1 місце – Ліцей № 1;

2 місце – Ліцей № 16;

3 місце – Довжоцький ліцей .

Серед юнаків розподілилися місця таким чином: 3 місце посіла команда Ліцею № 1. Довжоцький Ліцей став срібним призером. А золота нагорода у Ліцея №15.

У віковій категорії 7-9 класи місця розподілились таким чином:

  • серед дівчат 7 команд брали участь:

1 місце – Ліцей № 15,

2 місце – Кам’янець-Подільський Ліцей,

3 місце – Ліцей № 14;

  • серед юнаків брали участь 9 команд:

1 місце – Кам’янець-Подільський Ліцей,

2 місце – Ліцей № 14,

3 місце – Ліцей № 9.

У старшій віковій категорії 10-11 класів був не менш фантастичний баскетбол. У дівчат приймало участь 5 команд. Третіми стали дівчата Ліцею № 15, другими Кам`янець-Подільський Ліцей. Переможцями змагань стала команда дівчат Ліцею № 14.

У юнаків 10-11 класів, за місця на нагороди змагалися 7 команд. Третє місце виборола команда Ліцею № 9. У запеклій боротьбі між Ліцеєм № 14 та Кам`янець-Подільським Ліцеєм в одне очко перемогла команда Ліцею, таким чином Ліцей № 14 посів 2 почесне місце.

Усі призери нагороджені грамотами та командними кубками. Учасники змагань задоволені і раді приймати участь в таких змаганнях ще.)

  • 07-09 листопада завершились змагання з шашок. Переможцем за підсумками триденних змагань став ліцей № 14 в командному заліку, друге місце посів Кам`янець-Подільський ліцей, третє – ліцей № 12.

    Згідно графіку, визначеного кожним закладом освіти, у вересні-жовтні було проведено внутрішньо шкільні відбіркові ігри з футзалу, в яких взяли участь 636 учнів. Були проведені як в спортивних залах закладів, так і на спортивних майданчиках на території закладів освіти. За результатами сформовано та подано заявок: 15 команд учнів 7-9 класів та 10 команд учнів 10-11 класів.

За результатами проведених відбіркових ігор з 14 листопада розпочались міжшкільні змагання з футзалу. Змагання проводилися 14, 15, 16, 17 листопада  2023 року 7-8-9 класи; 21, 22, 23 листопада 2023 року 10-11 класи. Змагання  проводяться відповідно до Правил змагань з футзалу.