skip to Main Content

Олімпійський урок в Заслучненській ТГ

З метою розвитку олімпійського руху на території Заслучненської сільської ради, поширення ідей олімпізму серед жителів громади, популяризації здорового способу життя, залучення населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом було видане розпорядження Заслучненського сільського голови від 21 травня 2021 року № 63-р/2021 «Про підготовку та проведення Олімпійського дня на території Заслучненської сільської ради». Був затверджений План заходів щодо проведення Олімпійського дня на території Заслучненської сільської ради.

Олімпійський день проходив у закладах дошкільної та загальної середньої освіти з травня по червень 2020 року. У цей період здобувачі освіти ЗДО та ЗЗСО отримали можливість більше дізнатися про Олімпійський рух, його ідеї та принципи, про те, як загартовувати себе не лише фізично, а й інтелектуально.

Розпочалося відзначення Олімпійського дня у всіх закладах освіти громади із урочистої лінійки, на якій було оголошено план проведення заходів, здобувачі освіти дізналися про виникнення, розвиток та  символіку олімпійських ігор. Відповідно до затвердженого Плану проводились виховні години, олімпійський урок, вікторини, змагання.

Вчителі фізичної культури   провели олімпійський урок «Історія олімпійських ігор». На уроці висвітлена  історія олімпійських ігор, досягнення  українських спортсменів  в олімпійських іграх. Було задіяно 390 здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти та 65 здобувачів освіти закладів дошкільної освіти.

Дошкільники та молодші школярі взяли активну участь у конкурсі малюнків «Спорт у моєму житті». Було задіяно 62 дитини.

Вчителі фізичної культури  проводили «Козацькі забави», в яких взяли участь учні 5-9 класів (201 учень). Метою спортивних змагань та естафет було заохочення школярів до здорового способу життя, залучення молоді до спорту, збереження та зміцнення здоров’я, підвищення фізичної та розумової працездатності, сприяння активній руховій діяльності та  формування потреби у систематичних заняттях фізичними вправами.   Змагалися команди на швидкість, спритність (долання  перешкоди),  кмітливість, винахідливість та витривалість. 

В перервах між естафетами та змаганнями проводились інтелектуальні конкурси, вікторини на знання в спортивної галузі на тему« Олімпійські чемпіони України» (68 учасників).

Крім того проводився турнір  з шахів між учнями середніх класів (32 учасники).

У 5 – 11 класах було проведено уроки на тему « Історія Олімпійських ігор», «Олімпійські ігри сучасності» (75 учасників).

У закладах освіти було оформлено виставку «Олімпійське сузір’я України».

Проведено змагання з міні-футболу між учнями 5 – 11 класів (48 учасників).

Також протягом травня – червня класними керівниками були проведені виховні години на теми: «Здоровим бути – зі спортом дружити» (1-2 клас); «Спорт – сила, краса, здоров’;я» (3-4 класи); «Історія Олімпійських ігор» (5-8 класи); «Досягнення українських спортсменів» «Молодь обирає здоров’я» (9-11 класи).

Веселими і задоволеними залишилися всі учні та вчителі. Ми ще раз побачили, що в нашій громаді ростуть сильні, спритні й сміливі. Тож бажаємо всім спортсменам  впевненості, сміливості та перемог.

Заступник сільського голови – Володимир СНІГУР.